danny-boyle-yesterday-movie

Novi filmski hit? Yesterday, fikcijska muzička komedija utemeljena na muzici Beatlesa

Film & Foto & TV Show Time

Poslije dva velika muzička igrana filma u prošloj godini, filmska industrija kao da otkriva novu zlatnu koku, a da bi ”Yesterday” mogao biti novi veliki hit daje naslutiti prvi probni balon – trailer koji već ima milionske preglede.

Mladić po imenu Jack Malik (Himesh Patel) odustao je od moguće muzičke karijere, iako ga je najbolja prijateljica Ellie (Lily James) pokušala odgovoriti od toga. Nakon što Jacka udari autobus, iz nesvijesti se probudi otkrivajući da je izgubio dva prednja zuba. Ali, to nije najveći šok… Nakon što je dobio gitaru i izveo pjesmu Beatlesa “Yesterday”, otkriva da je sada u svijetu u kojem ni legendarni rock bend niti njihove pjesme nikada nisu postojale. Jack ovo prihvaća kao priliku da ipak započne svoju muzičku karijeru, plagirajući slavne pjesme iz svog ”ranijeg života” i postaje jedan od najvećih talenata svih vremena. Ostatak priče će otkriti kako je njegov nenadani uspjeh promijenio njegov život, u nekim slučajevima na bolje, u drugim se raspada odnos koje je izgradio sa svojim prijateljima i porodicom.

Scenario ove fikcijske muzičke komedije pod nazivom ”Yesterday” napisao je Richard Curtis (Noting Hill), a rediteljskog zadatka prihvatio se Danny Boyle (Trainspotting) i u distribuciji Universal Pictures stiže ovog ljeta, nakon premijere koja je zakazana za 28. 6. 2019.

Ljubiteljima opusa Beatlesa će biti zanimljivo kako zvuče nove verzije njihovih slavnih songova, poput naslovne teme, ‘Hey Jude’, ‘I Want to Hold Your Hand’ i ‘Something’. Jednako tako je intrigantno pojavljivanje današnje planetarne zvijezde Eda Sheerana, koji u filmu gkumi samog sebe.

U svakom slučaju čini se zanimljivim, a da već privlači pažnju potencijalne publike pokazuje podatak da je u dva dana, otkako je pušten, zvanični kratki trailer pogledalo više od 3,7 miliona ljudi.