Prophets of Rage & Michael Moore – muzički spot s porukom

Muzika - svijet Show Time

Unfuck the World, No Hatred, Fuck Racists, Blank Faces, Time’s Changin… Trump, Putin, bombe, vojne parade… luksuz i bijeda… ove slike u jednom muzičkom spotu mogao je povezati jedino kontroverzni reditelj Michael Moore.

Danas objavljeni video “Unfuck The World” prvi je singl novog albuma američke rap rock grupe Prophets Of Rage, čiji je izlazak najavljen za 15. 9. 2017.

Spot je zanimljiv zbog nekoliko razloga.

Režirao ga je i slavni i kontroverzni reditelj Michael Moore, sa kadrovima koje možemo tumačiti skoro kao zagrijavanje za njegov novi dokumentarac. On je ranije najavio da priprema novi film o Donaldu Trumpu (neka vrsta nastavka njegovog ”TrumpLanda” iz 2016.), poručujući da američki lider “ima razloga da bude zabrinut”.

“Trump do sada ima neku vrstu teflonske zaštite. Što god na njega bacite on ostane uspravan, činjenice, realnost, pamet ga ne mogu pobijediti. Čak i kad bi se sam ranio, on bi ujutro ustao i tvitao. Ali, sve to će se okončati s ovim filmom”, najavio je Moore u vezi s novim dokumentarcem koji će se zvati “Fahrenheit 11/9”, a naslov je referenca na njegov znameniti film o Bushovoj katastrofi u Iraku i Afganistanu koji se zvao “Fahrenheit 9/11”.

I u “Unfuck The World” spotu Trump je na neki način glavni lik.

Drugi razlog zbog kojeg je zanimljiv novi video super grupe Prophets of Rage, koju čine članovi bendova Rage Against The Machine, Public Enemy i Cypress Hill, jeste njihov skorašnji nastupu u Zagrebu, 26. juna na Šalati.

To je njihov jedini koncert turneje ”Make America Rage Again” u našoj regiji, a poslije još tri nastupa (Belgija, Poljska, Švedska), bend će ljeto posvetiti dovršavanju novog albuma.

We can no longer stand on the sidelines of history. Dangerous times demand dangerous songs. It’s time to take the power back.

Prophets-of-Rage-live