Korni grupa

Preminuo Bojan Hreljac, bas gitarista Elipsa i Korni grupe

In memoriam Muzika - regija Show Time

Bojan Hreljac, nekadašnji bas gitarista u beogradskim sastavima Elipse i Korni grupa, preminuo je u utorak u Beogradu u 70. godini, objavio je RTS.

Hreljac (lijevo na fotografiji) je bio jedan od pionira rock muzike u bivšoj Jugoslaviji, najprije kao član Elipsa, osnovanih 1962., a kojima se pristupio poslije nekoliko godina. Zanimljivo, u to vrijeme je u postavi bio i bubnjar Vladimir Furduj Furda (umro 2015. godine) i zajedno s njim se u jesen 1968. priključio Korneliju Kovaču kada je ovaj formirao Korni grupu.

Hreljac je u Korni grupi svirao sve do njenog kraja, 1974. godine, a onda karijeru nastavio kao studijski muzičar, te je zabilježeno da je sudjelovao u snimanju više od 4000 pjesama. U isto vrijeme bio je producent i muzički urednik na RTV Beograd, kasnije RTS. U toj ulozi je, među ostalima, svirao bas gitaru i producirao album ”Tebi ljubavi”, treći solo naslov bivšeg pjevača Korni grupe, Zlatka Pejakovića.

Na planirani povratnički koncert Korni grupe, koji je bio najprije zakazan u novembar, pa prolongiran za 31. 1. 2019. godine, Bojan Hreljac je bio pozvan da odsvira jednu pjesmu.