claptone

Claptone – Čovjek iza zlatne maske stiže u Sarajevo

Muzika - svijet Show Time

Poput mitskog bića, ptice sa dugim kljunom, nastale iz tame i sanjarenja, berlinski mag deep housea, Claptone, svoju muziku stvara istražujući nove zvuke i pronalazeći inspiraciju iz davnih i okultnih svjetova.

Claptone, jedan od najintrigantnijih svjetskih DJ-eva, potpuno je dosljedan prema skrivanju vlastitog identiteta i masku nosi za vrijeme nastupa kao i na intervjuima. Mnogo je ljudi koji su na podijumima poznatih klubova u Berlinu, Londonu, Parizu, Šangaju, Njujorku i mnogim drugim širom svijeta pali pod zvučnom čarolijom ovog tajanstvenog čovjeka.

Njegov zvuk se opisuje kao dubok i ošamućen, sa dozom melanholije koja je protkana sočnim funkom. Miješajući house sa uticajima funka, soula, popa i daškom indiea, zamaskiran i anoniman u masi, slobodan u svojoj neprepoznatljivosti, Claptone je pomeo savremenu elektronsku muziku i vraća se na ishodište onoga što je primarno – muzici samoj. Fantastično je vidjeti interakciju ovog maskiranog DJ-a sa publikom u kojoj mnogi takođe nose maske i zajedno s njim uz muziku uživaju u slobodi koju anonimnost donosi.

Tajnoviti Claptone stiže i u Sarajevo, gdje će nastupiti po prvi put u subotu, 22. decembra, u Domu mladih, a podršku će mu pružiti domaća ekipa, After Affair, G. Edd. Goran Emkić, Nebs Jack i Vuk Smiljanić.