Razocarenje, snimanje spota

Kako došlo tako prošlo – poručuju eliti punkeri Razočarenje

Muzika - regija Show Time

Underground/punk trojka Razočarenje objavila je album prvijenac “Bez pardona“, praćen videom “Easy come, easy go”, što će ostati zadnji produkcijski angažman nedavno preminulog Gorana Kostića Koste, lidera grupe Novembar.

Grupa je formirana sada već podaleke 2002. godine, ”negdje između Lebana i Leskovca” i odmah na startu je imala autorske ambicije, pa su ubrzo snimili prvih šest pjesama u beogradskoj “Fabrici”.

Šest godina kasnije imaju novu postavu i 5 novih pjesama, pa se ‘razočaravajuća’ priča sa personalnim izmjenama ponavlja 2009. te 2010., u prvoj presudnoj godini, kada u Razočarenje stiže basista Nikola, koji cijelu priču ozbiljnije doživljava i kada nastaju spotovi “Divlja deca” i “Buržuji”.

Avaj, to nije bio kraj čestim smjenama u postavi, zbog čega Razočarenje neko vrijeme prestaje s radom i 2013. se aktivira kao ekipa koju čine Nikola (bas), Mladen (bubanj) i Saša (gitara i glas).

Razocarenje u studiju

Novo razdoblje (valjda bez novih sličnih razočarenja) najavili su singlom znakovitog naziva “Ma, možeš da mi popušiš!“, koji su producirali Nenad i prije nekoliko dana preminuli Goran Kostić Kosta, lider grupe Novembar.

Znak da su krizu prebrodili bio je početak snimanja napokon prvog albuma “Bez pardona“, zadnjih mjeseci 2016. u niškom studiju “Psycho therapy”, pod producentskom palicom Nenada Pejčića i uz asistiranje opet Gorana Kostića.

Materijal nedavno objavljen pod etiketom Take It Or Leave It Records donosi 10 novih pjesama, a za bonus i četiri teme sa ranog maxi singla “Pro et contra” iz 2002.

Brojevi kao “Van igre“, “Budućnost ni u čemu“, “Živim, a da l’ sam živ“, “Ma, možeš da mi popušiš“, priče su o ”glibu iz kojeg pokušavamo da se izbavimo, zelenaškom raju, budućnosti ni u čemu…”, kako osnovnu temu albuma opisuje frontmen i gitarista Saša.