Mister HAJD

Nova imena region scene: Mister Hajd, rock (Petrovac na Mlavi)

Muzika - regija Novi na sceni Show Time

Mister Hajd je personifikacija prikrivene i potisnute ljudske prirode. Želja, strast i nemir. Unutrašnji glas koji želi da se čuje. Sila koju sputavamo moralnim i socijalnim principima. Borba sa samim sobom. Iz te borbe nastaje energija koju Mister Hajd oslobađa kroz muziku i tekstove.

Mister Hajd je rođen u ljeto 2017. godine i već poslije par mjeseci imao je prvi nastup na “Rokerijadi” u Petrovcu na Mlavi, a prvi uspjeh ostvaruju u decembru ulaskom u finale BARF-a (Beogradski autorski rock festival).

Vintage sirovi gitarski rifovi Mister Hajda svrstavaju ih u domen tvrdog rocka, ali način na koji bend ispoljava i prenosi poruku čini ih osobenim u autorskom smislu.

Stoga je važan podatak da su u januaru 2018. snimili prvi demo singl “Teške misli”, koji je bio hit dana na portalu Mondo.ba,  a onda slijedi nova autorska pjesma “Povedi me”, kao prva koja je dobila i video spot.

Niz prošlogodišnjih nastupa (Plana demo fest, projekt “Radionica za dobre duhove”, kao predgrupa Vlatku Stefanovskom na ‘’Rokerijadi’’, u beogradskom JazzBar Centru, na Festivalu autorskih rock sastava FARS u Požarevcu) donose bendu vrijedna scenska iskustva i učvršćuje njihove autorske ambicije.

Rezultat: bend trenutno radi na pripremi I snimanju svog prvog albuma.

Postavu Mister Hajda čine Aleksandar Filipović (vokali i gitare), Nenad Nikolić (bas), Petar Petrović (bubnjevi) i tek od nedavno novi član, klavijaturista Nebojša Božilović, što će njihov raniji zvuk bitno obogatiti.