Mary May

Novo ime i jedno od uzbuđenja godine: Mary May, kantautorica iz Zagreba

Muzika - regija Show Time

Mary May je zagrebačka kantautorica koja svoj stil opisuje kao folk americanu i upravo je objavila četvrti autorski singl kojim najavljuje svoj debitantski album.

Pjesma “A Lot” stiže poslije singlova “Softest Tune”, “Somewhere Else” i “Let Me Work”, a svi su najava prvog albuma Mary May koji će digitalno biti objavljen 26. 10.

Bez markice bilo koje izdavačke kuće, bez ikakvih podataka o sebi (osim da je uz gimnaziju završila srednju muzičku školu i svira violinu), bez agresivnog PR-a, Mary na svom You Tube kanalu skoro diskretno objavljuje pjesme koje polagano pronalaze put do slušatelja.

A svaka od njih grmi!

Toliko nebrušene energije i sklada u pjesmama koje traju samo dva ili tri minuta dugo se nije čulo na ovoj sceni.

Trinaest autorskih pjesama na prvijencu Mary May produkcijski potpisuje mladi zagrebački glazbenik i producent Mark Mrakovčić, koji je do sada radio sa novijim imenima hrvatske scene, kao Mašinko, Them Moose Rush, te kantautorice Irena Žilić, Lovely Quinces i Nina Romić.

Samo naslućujemo da je u tom spoju, od dvije iskre zatitrao plamičak koji bi se mogao razvijati u nešto veliko. Ne eksplozivno, jer vrsta muzike koju stvara Mary nije spektakl za masovnu publiku, ali ona koja traga za novim uzbuđenjima već je osjeća na taj način.

Atmosfera u koju nas uvlači kantautorica, zajedno sa ekipom muzičara iza nje (Luka Čapeta – gitara, Marin Živković – saksofon i Borko Rupena – bubnjevi) jedan je od novih muzičkih trenutaka godine.