Tomislav Goluban

Originalna promocija bluesa Tomislava Golubana – biblioteke kao novi koncertni prostor

Cooltura Muzika - regija Samo urbano Slušam

Famozni zagorski blues autor i usnoharmonikaš Tomislav Goluban na jedinstven način širi svoje kreativne ideje na čitaonice i biblioteke i počinje prvu nesvakidašnju turneju u Zagrebu.

Novi autorski blues album ”Chicago Rambler” Tomislav Goluban će objaviti u prvom mjesecu iduće godine i njegovo uvodno predstavljanje zamislio je kao putopisnu promociju u sklopu edukativno-zabavnog programa u tri knjižnice Zagrebačke županije.

Koncerti su zamišljeni kao interakcija publike i izvođača, preplitanjem muziciranja i kazivanja o bluesu. Kompaktna, dinamična i atraktivna prezentacija će trajati oko 60 minuta i obuhvatiti sažetu priču o razvoju bluesa i njegovoj refleksiji na hrvatsku muzičku scenu , te mali tečaj sviranja usne harmonike. Kao dodatak promociji albuma, Goluban će publici ispričati kako je proteklo snimanje albuma u Americi.

Cilj programa je promocija domaćeg muzičkog stvaralaštva na edukativno-zabavni način, primjeren za sve generacije i profile publike.

Ovaj nesvakidašnji projekt Tomislav Goluban sprovodi zajedno sa Zagrebačkom županijom i udruženjem “Slobodan ulaz”, pa će za sada biti priređene tri njegove izvedbe: 27. 11. u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko, 29. 11. u Gradskoj knjižnici Samobor i 10. 12. u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u Zaprešiću.