Eva Braun - Gile

Neočekivana (i odlična) saradnja – Eva Braun & Gile Orgazam

Muzika - regija Show Time

Već 37 godina je prošlo od kako je ‘Lišće prekrilo Lisabon’ (drugi album Električnog orgazma iz 1982.), a sudbina je spojila Gileta sa Goranom Vasovićem i njegovim bendom Eva Braun na novom ”Putu za Lisabon”.

– Bilo je pravo zadovoljstvo sarađivati sa Evom Braun. Pesma mi se odmah svidela kao i Vasketova ideja da napravimo duet. Momci su poslali pesmu, ja sam nasnimio svoj vokal i poslao im nazad. Znači da ne bude dileme, nisam učestvovao u pravljenju muzike i teksta (autori su Goran Vasović/Petar Dolinka, nap. redakcije), već sam samo nasnimio svoj glas, za sve ostalo su zaslužni momci iz Eve Braun. Šta još reći, osim da mislim da imamo hit, bar u nekoj rock and roll galaksiji, mislim da nažalost u Srbiji u ovom trenutku ne postoji mogućnost imati rock and roll hit”, kaže frontmen Električnog orgazma, Srđan Gojković Gile, o neoičekivanoj saradnji sa popularnim bečejskim pop-rock sastavom.

Nadovezujući se na Gileta, lider Eve Braun, Goran Vasović Vaske, pobliže objašnjava o čemu se radi u novoj pjesmi: Put za Lisabon je pokušaj da u jednoj numeri spojimo pop senzibilitet Beatlesa i rock and roll sirovost Rolling Stonesa uz dašak psihodelije 60-ih i posvetama nekadašnjim radijskim emisijama ”Tajanstveni voz“ (Žikica Simić) i ”Gistro“ (Vladimir Skočajic Skoča). Nadam se da smo bar malo uspeli u tome, a ako jesmo, to bi bilo neizvodljivo bez Gileta. Takođe, saradnjom sa njim smo ispunili još jedan san da snimimo pesmu sa idolima našeg detinjstva i mladosti.

Naša ocjeena: jesu uspjeli. U svom uspješnom spajanju pop senzibiliteta i rock sirovosti imaju zdrav hit u ovoj našoj galaksiji, koliko god mala bila.

Eva Braun je duže vrijeme u fazi mirovanja i u narednom periodu planira niz koncerata po regionu. Za sada je izvjesno da će se pojaviti na Bedem festivalu u Nikšiću, početkom avgusta ove godine, a nadamo se i skorašnjoj informaciji o novom materijalu, nasljedniku njihovog albuma ”Playback” iz 2011.