Beogradski koncertni kalendar za april 2019. vol.1

Muzika - regija Show Time

Aprilski raspored koncerata u Beogradu možda je nešto manje atraktivan nego prethodnog mjeseca, ali opet možemo preporučiti nekoliko koji zaslužuju posebnu pažnju.

Večeras će u Jazz kantini Kombank dvorane nastupiti zvijezda Twin Peaks serijala, zanosna muzičarka i glumica Chrysta Bell, a u Elektropioniru američki kantautor i lider Green on Red, Dan Stuar, već treći put u Beogradu. Vjerovatno je kasno za našu preporuku, no evo programa koje izdvajamo u narednim danima.

Booking.com

03-04. Dom omladine: BULLET FOR MY VALENTINE

Metal hard core sastav prvi puta nastupa u Srbiji. Nanjihov  izričit zahtjev, odabran je Dom omladine Beograda kao intiman koncertni prostor na kome će najposvećeniji fanovi imati šansu da zajedno sa bendom kreiraju posebnu atmosferu na premijernom koncertu u Srbiji. Broj ulaznica je limitiran na svega 800 i bude li više zainteresiranih, koncert ipak neće biti prebačen u neki veći prostor.

04-04. Soul Society: KILLO KILLO BANDA

Novosadski bend predstavlja svoju autorsku rock muziku kombiniranu uz reggae, jazz, blues, funky. Preporučujemo za pogledati.

04-04. Dom omladine: MILE KEKIN

Solo koncert frontmena Hladnog piva je predstavljanje novog njwegovog samostalnog albuma “Kuća bez krova”, a o nastupu u Beogradu Kekin kaže: “Jedva čekam da dokažem da te pjesme još ljepše zvuče uživo. Sa sviračima koji su me pratili na ”Kući bez krova’, sviram pjesme sa tog albuma, kao i sa prošlog ‘U dva oka’ (2001)”.

05-04. Elektropionir: RAMBO AMADEUS

Svjetski mega car alijas Rambo ponavlja sličnu matricu i koncept koji je nedavno imao u Subbeernom centru, a to su dva koncerta (5. i 6. aprila) kao sviranje dva muzička komada, jer ne može stići sve sa repertoara da odsvira na jednom koncertu.

05-04. Dom omladine: KRALJ ČAČKA

Ovo je koncert za sjedenje, a broj ulaznica je ograničen. Dakle, riječ je o još jednom koncertnom predstavljanju albuma ‘’Spusti svetlost na put” objavljenog prije pola godine.

RITAM NEREDA

06-04. Klub Fest, Zemun: RITAM NEREDA

Zadnje studijsko ostvarenje “30 godina” bend je objavio 2017. godine i nakon toga je išao na turneju na kojoj su slavili 30 godina postojanja, a sada se s publikom zagrijava za novi studijski album na kojem rade.

06-04. Dom omladine, sala Amerikana: IGOR VINCE

Igor Vince & His Drum, Brass And Keys su internacionalni, 13-člani bend sa egzotičnim pratećim vokalima, dvije afro-funky plesačice. Vođa benda je Igor Vince, autor, vokal i instrumentalista. Uz koncert u sali Amerikana, objavljuje novi audio/video album snimljen uživo na velikom koncertu na Kalemegdanu 2018. godine, na kome su Igor Vince i njegov bend “Drum, Brass And Keys” sjajnim nastupom oduševili mnogobrojnu publiku. Oni su tada bili efektna predgrupa Femi Kutiju. Dovoljno da I ovaj put obratite pažnju.

06-04. Studentski kulturni centar: SUUNS

Kanadski rock bend formiran je 2007. godine u Montrealu. U izboru NME su bili najbolji novi bend u 2011. Godini, premijerno stiže u Beograd. U dosadašnjoj karijeri objavili su jedan dugosvirajući album “The First Emipre” još 2015. kao i nekoliko singlova i EP izdanja. Trenutno su u procesu stvaranja drugog albuma koji bi trebalo očekivati do kraja ove godine.

13-04. KPGT: BUKA! SADA!

Projekat započet prošle godine ali na drugoj lokaciji – “BUKA! SADA!” predstavlja  superheroje alternativne scene koji u ulozi disk džokeja, na tri bine, biraju muziku za sve ljubitelje dobrog zvuka: Mile Kekin (Hladno Pivo), Cane (Partibrejkers), Ivan Novak (Laibach), Vasil Hadžimanov, Vukašin (Irie FM), Dr. Pop (Atheist Rap), Koyot (Eyesburn), Jovan (Del Arno Bend), Žika Todorovic, Uroš Đjuric, Slačala (Artan Lili), Maja (E Play), Constructa i Zoe Kida (Zemlja Gruva) , Igor (Plejboj), Boško (Straight Mickey and the Boyz). BUKA! SADA! se svrstava u red ultimativnih programa, izdvajajući se po konceptu i jedinstvenoj ponudi u okviru koje nastupaju lideri najuticajnih bendova sa ovih prostora.

14-04. Bitef Art caffe: MANU KATCHE & MATIJA DEDIĆ
Treće veče iz serijala nove sezone “Musicology Barcaffe Sessions” donosi neobičan klavirski duo. Čuveni afričko-francuski pop i rock muzičar, kompozitor i džezer Manu Katche, karijeru je započeo kao bubnjar Petera Gabriela, nastavio sa Tracy Chapman, Joni Mitchell, Stingom, Dire Straits, dok je na ovim prostorima prvi put zasvirao u saradnji sa Gibonnijem 2001. godine. Ove večeri nastupa sa jednim od najznačajnijih hrvatskih džez pijanista, Matijom Dedićem. Šta reći nego – poslastica.

Nastavlja se…..

Priredio: Ivan Makragić

manu-katche-matija-dedic-original-4655