Beogradski reggae band FC Apatride Utd predstavio novi album

Muzika - regija Show Time

Beogradski reggae sastav FC Apatride Utd, jedan od onih čija je karijera uglavnom usmjerena ka inozemnom tržištu, objavio je novi album pod nazivom “Third Worldism” za izdavačku kuću Earth Works Outernational iz Holandije.

U susret ovom izdanju objavljen je i video spot za singl “Ah, Come”, a prethodno je najavljen singlom “Black Against Empire” i dub verzijom “Dub Against Empire”.

– U pitanju konceptualni album, o marksističkoj interpretaciji globalne polarizacije i revolucionarnim pokretima svjetske periferije – navodi kratko Abdelraheem Kheirawi, frontmen grupe.

Fc_Apatride_Utd - foto_Nico_Pulcrano
foto Nico Pulcrano

Riječ je o petom studijskom albumu benda, koji je sniman u Earth Works studiju u Amsterdamu, čiju produkciju potpisuju Ras P i Benjamin King, koji je bio zadužen i za miks izdanja, a tokom snimanja mu je asistirao Aleksander Marković, koji je još otpjevao prateće vokale na nekoliko numera, a među gostima je i beogradski gitarista Slobodan Boba Đukić, nekadašnji član benda i muzičar koji je radio sa brojnim sastavima kao Soulcraft, Eyesburn, Hang (hc/punk), Hitman (hc/punk), Drawbacks, Beogradski sindikat itd.

Nešto ranije, krajem novembra prethodne godine, FC Apatride UTD je objavio i kratki dokumentarac o snimanju albuma “Third Worldism”, koji je nastao tokom njihovog boravka u Amsterdamu.

FC Apatride Utd iza sebe ima albume “On The Frontline Menu” (2006), “Them” (2008), “Firing The Truth” (2010) i “Roots History Book” (2017) te dva EP izdanja, “Rural” (2008) i “War Party” (2009), a sve su ih objavili za izdavačke kuće u Francuskoj i Engleskoj.

Bend čine Abdelraheem Kheirawi (vokal), Antonije Igrutinović (gitara i prateći vokal), Dragan Stanić (bas) i Ivan Hocevar (bubnjevi, akustična gitara i prateći vokal).

Novi album “Third Worldism” možete preslušati i preuzeti putem zvaničnog BandCamp profila benda, a u nastavku vas čeka spot za “Ah, Come”.