Novi singlovi: Analiza umA, Livio Berak, Urban instinkt

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

U počast Tesli pjeva Analiza uma, novi život započinje Livio Berak, a tuzlanski Urban instinkt prepun je bijesa.

Elektrificirani naši rock muzičari nisu baš puno posveta napisali Nikoli Tesli, koji je svima u naslijeđe ostavio struju bez koje ne bi bilo ni njihove muzike. Zapravo, učinila je to samo Teška industrija daleke 1976. godine, dok je grupi Letu štuke ”Tesla” samo motiv za njima svojstven diskurs.

Jedna nova stigla je ovih dana iz Frankfurta s potpisom Analize umA”Teslektrika” Tesli za rođendan.

Autor muzike i teksta, Mirko Pavić, intimnu poveznicu sa velikanom našao je u činjenici da njegov bend s njim dijeli emigrantsku sudbinu i život na različitim svjetskim adresama, a u rokerskom smisli osjetio je potrebu da se izumitelju struje zahvali za postojanje glavnog rock alata, električne gitare.

Rock pjevač Livio Berak gradio je svoju muzičku karijeru u nekoliko manje poznatih bendova, a onda je jedno vrijeme u minulim godinama i kao član legendarnih Divljih jagoda.

Autorskom pjesmom sugestivnog naslova ”Hoću novi život”, Livio najavljuje svoje novo vrijeme i prvo samostalno studijsko izdanje kojim želi kapitalizirati svoj pjevački i gitaristički talent, ali i autorski potencijal.

Spominjući svoje uzore, Hendixa, Claptona, Zeppeline, Livio sugerira kako će njegov prvijenac zvučati i za provjeru nudi prvi sing.

Tuzlanski rapcore bend Urban instinkt malo više od godine dana nakon što je objavio album ”Spreman sve da ti dam” predstavlja novi singl ”Bijes”, što je uvod u novo izdanje.

Ubitačni rifovi, tvrdo, brutalno i bijesno! Bez obzira što stihovi ”Ja neću da budem rob, ja neću da radim džaba” opisuje i njihov status, četvorka iz Tuzle još ima motiva (i bijesa) da stvara pjesme i svira.