Slovenski shoegaze prvaci Haiku Garden na Balkan turneji

Muzika - regija Show Time

Haiku Garden četveročlani je bend finih mladića iz Ljubljane koji u svojoj glazbi kombiniraju elemente shoegaze, dreampop i neo-psych stilova.

S albumom “Where If Not Now” izdanim krajem 2018. godine za KAPA Records, ovi fantje osvojili su izrazito dobre kritike muzičkih medija koje su opravdali na nedavnim nastupima u Ljubljani i u Zagrebu, a upravo su u pripremama da se s novim materijalom dokažu i pred slušateljima diljem zemalja bivše Jugoslavije.

Uživo, bendu se pridružuje i dodatna članica – video umjetnica Kristina, koja njihove nastupe upotpunjava projekcijama, što sve zajedno čini jednim sasvim drugačijim audio-vizualnim iskustvom.

Anže, Matevž, Klemen i Luka bend su osnovali 2015. godine i u diskografiji, osim spomenutog debitantskog albuma, imaju i EP “Waver” iz 2016. godine, a od tada do danas protutnjali su gotovo svim zemljama kroz koje teče Dunav, kao i ostatkom Europe pa čak i dalekom Rusijom.

Na krilima debitantskog albuma, zanimljiva četvorka iz Slovenije uskoro polazi na regionalnu turneju, a ukoliko ste željni odlične gitarske glazbe, uhvatite ih na jednom od nadolazećih koncerata:

08.02. Studio 11, Subotica, Srbija
09.02. DOM B-612, Novi Sad, Srbija
10.02. Kvaka 22, Beograd, Srbija
12.02. Ljubitelj Klub, Gornji Milanovac, Srbija
13.02. Soma klub, Priština, Kosovo
14.02. Podrum, Kumanovo, Makedonija
16.02. U klub, Gevgelija, Makedonija
18.02. OKC Abrašević, Mostar, Bosna i Hercegovina
19.02. Klub Kocka, Split, Hrvatska
20.02. Nigdjezemska, Zadar, Hrvatska
23.02. Trainstation Subart, Kranj, Slovenija

Naslovna fotografija: Tine Lisjak

Haiku Garden - avtor Vojko Flegar
Haiku Garden (foto Vojko Flegar)