Gilmour vs. Waters – kolekcija izdanja Pink Floyda nakon odlaska basiste

Muzika - svijet Show Time

Legendarni Pink Floyd najavljuje raskošni kolekcionarski box set ”The Later Years 1987-2019” i, kao što naslov sugerira, sadrži samo ostvarenja nastala nakon što je Roger Waters napustio bend, dakle djela koja je stvarala preostala trojka, David Gilmour, Rick Wright i Nick Mason.

Riječ je o studijskim albumima ”A Momentary Lapse of Reason“, ”The Division Bell“ i ”The Endless River“, te dva live izdanja, ‘‘Delicate Sound of Thunder“ i ”Pulse“.

Vrlo raskošni 18-dijelni set uključuje moštvo zanimljivih kolekcionarskih predmeta, te 5 CD-a, 6 blu-ray formatra, 5 DVD-a i dvije singlice, odnosno 13 sati dosad neobjavljenog audio i vizualnog materijala uključujući remasterirane video snimke koncerta održanog u Veneciji 1989. na plutajućoj pozornici ispred trga Sv. Marka i koncerta održanog u Knebworthu 1990., čije će snimci kroz ovo izdanje po prvi put biti komercijalno dostupni javnosti.

Pink Floyd u Veneciji 1989. (Gianfranco Tagliapietra)
Pink Floyd u Veneciji 1989. (Gianfranco Tagliapietra)

Albume ”Delicate Sound Of Thunder“ i ”A Momentary Lapse of Reason“ remiksirali su David Gilmour i Andy Jackson, a u potonje izdanje uklopljene su dodatne restaurirane snimke preminulog klavijaturiste Richarda Wrighta i nove bubnjarske dionice Nicka Masona kojima se nastojalo osvježiti kreativnu ravnotežu između tri člana sastava Pink Floyd.

Box set na DVD/blu-ray i 7“ singlici po prvi put donosi i snimku posljednjeg nastupa Pink Floyda iz 2007. na kojem su se Gilmour, Mason i Wright okupili kako bi odali počast bivšem članu i osnivaču sastava, Sydu Barrettu. Uz ove snimke izdanje obuhvaća novootkrivene snimke s Pulse turneje i film Iana Emesa o albumu ”The Endless River“ koji je svojevrsna posveta preminulom Richardu Wrightu.

Obožavatelje će dodatno oduševiti i kolekcionarski predmeti poput replika programa s turneja, knjige s tekstovima pjesama i knjige rijetkih i neobjavljenih fotografija na 60 stranica.

Pored samog box seta, Pink Floyd su najavili i CD izdanje te dvostruko LP izdanje koje će obuhvatiti najbolje trenutke ovog raskošnog kolekcionarskog izdanja.

Posebno box set izdanje „The Later Years 1987-2019“ Pink Floyda već je dostupno za prednarudžbu, a službeni datum objave je 29. 11. 2019. kada će box set biti dostupan u Hrvatskoj, u Dancing Bear dućanima i na www.dancingbear.hr po cijeni od 2999 kn, dok će jednostruki CD koštati 99,00 kn, a dvostruki LP 249,00 kn.

Pink Floyd 1987 (Dimo Safari)
Pink Floyd 1987 (Dimo Safari)