Zagrebačko zimsko zagrijavanje za ljetni Ferragosto na Orahovici

Muzika - regija Show Time

Ferragosto Winter JAM, jednodnevna zimska inačica najvećeg slavonskog festivala, održat će se 18. 1. u zagrebačkom Vintage Industrialu, sa sedam probranih izvođača, od veteranke Zdenke Kovačiček do novih rock uzdanica, Rezervi iz Makarske.

Na glavnoj pozornici nastupa kragujevački punk rock bend Čovek bez sluha, predvođen Mikijem Radojevićem, poznatim i kao frontmenom regionalnih legendi Six Pack. Nadimkom znani i kao šumadijski Ramonesi, zagrebačkoj će publici predstaviti i nedavno izdan novi album ‘Stanimo u gard’ u koji su ponovno uspješno pretočili svoju srčanu punk rock ideologiju i stav.

Pozornicu će s njima dijeliti One Step Away, furiozni varaždinsko-koprivnički punk rockeri, već najavljeni i za novo izdanje glasovitog slovenačkog festivala Punk Rock Holiday, te melodična zagrebačka punk rock/pop punk trojka Proleter s još jednim koncertnim predstavljanjem svog prošlogodišnjeg debitantskog albuma “Život nije fer”.

Listu mainstage izvođača zaključuje makarski bend Rezerve, čiji se album prvijenac ‘Ravno u zamku’ našao se na velikom broju godišnjih lista kritičara kao svježe otkriće, a njihov live nastup smatra se pravom plesnom poslasticom.

Na drugoj, akustičnoj pozornici nazvanoj Šank stage nastupa blues, rock i jazz pjevačica Zdenku Kovačiček, koja je na prošlogodišnjem ljetnom Ferragostu zavidnom energijom i smislom za humor očarala mladu publiku, a sada se ponovno vraća u ferragostovsko okružje, naoružana novom pjesmom ‘Jutarnja frka’, prvom najavom nadolazećeg albuma.

Lineup ove pozornice čine još JeboTon Ansambl, veseli i neopterećeni kolektiv bendova (Peglica i Komandos, Porto Morto, Sfumato i Trophy Jump) poznat po čestim i primjećenim akustičnim uličnim svirkama, te Domagoj Šimek, vokal zagrebačkih bendova She Loves Pablo i Muscle Tribe of Danger and Excellence, koji je počeo i solo karijeru, izdavši prošle godine prvi album ‘Atlas On My Hoof’.

Ferragosto Winter JAM će biti prilika da publika po povoljnijim cijenama nabavi i festivalske ulaznice za Ferragosto JAM 12 koji će se održati od 2. do 5. 8. na Orahovačkom jezeru.

Naslovna fotografija: Proleter (foto Filip Reberski)

Čovek bez sluha