The-Books-of-Knjige-film

The Books of Knjige objavili film ‘Slučajevi pravde’ na YouTube kanalu

Film & Foto & TV Show Time

Crna komedija ”Slučajevi pravde” postavljena je za besplatno gledanje i već ima oko 120.000 pregleda u samo nekoliko dana.

The Books of Knjige su nešto kao crnogorska verzija Top liste nadrealista. Formalno nazvani Crnogorska humorističko-muzička i televizijska organizacija, počeli su djelovati u Cetinju početkom 1990-ih i njihove prve satirične emisije na lokalnom radiju postale su toliko popularne da su svoj show uskoro preselili u Podgoricu, na tamošnji radio Antena M.

Kako im je stalno popularnost rasla, dobili su priliku i za show na nacionalnoj televiziji, gdje rade ‘Top volej’, ‘Robin Hood’, ‘Kalendar’ i druge emisije.

Jedno vrijeme su bili i muzički aktivni, a rezultat je album ”Moja domovina”, objavljen 2000. godine, sa nekoliko zapaženih brojeva kao ”Đaoli me znali”, ”Moja domovina”, ”Džeko”, ”Still Got the Blues (kako mi je ovdje“), falširana parodija zaštitnog broja slavnog gitariste Garryja Moorea.

Najambiciozniji svoj projekt, igrani film ”Slučajevi pravde”, The Books of Knjige su završili 2017. godine i poslije premijere na filmskom festivalu u Herceg Novom, prikazan je na Sarajevo Film Festu, gdje je ocijenjen kao ”komedija koja pomiče granice i najbrutalnija krimi-komedija od propadanja Jugoslavije”.

Glavne uloge u filmu tumače sva četiri člana The Books organizacije, Veselin Gajović Gajo, Goran Vujović, Aleksandar Radunović Popaj (i autor scenarija) te Zoran Marković Zonjo (režija filma), a igraju još Sejdo Alijaj, Nikola Pejaković, Tihana Ćulafić, Izudin Bajrović, Nebojša Glogovac, Zenit Đozić, Zoran Kesić, Mladen Stojanović, Momčilo Pićurić i drugi…

Nešto više od 120.000 pregleda na YouTube kanalu za samo nekoliko dana pokazuje koliko je publika fascinirana ovim filmskim ostvarenjem.