Josipa Lisac

Kraljica Josipa u još jednom unikatnom pionirskom izdanju

Muzika - regija Show Time

Ovo je fenomenalno, kakva slika, kakav ton! – spontano je reagirala Josipa Lisac poslije snimanja albuma “Josipa Lisac from Croatia Records studio… tu u mojoj duši stanuješ…”, a iz toga se rodilo nešto što ranije nismo doživjeli na ovim prostorima.

Krajem prošle godine snimljeni album “Josipa Lisac from Croatia Records studio… tu u mojoj duši stanuješ…” već sam po sebi je jedinstven: pjevačka diva je u Croatia Records studiju okupila ekipu vrhunskih instrumentalista koja je već godinama prati na koncertima, Davora Črnigoja, Josipa Graha, Borne Šercara i Tonija Starešinića, te su u šest sati live snimanja – u kojem su svi izvođači snimali odjednom, što je danas uglavnom nezamislivo – ostvarili jedinstveno izdanje.

Na njemu je zabilježeno 12 pjesama u novim aranžmanima kao presjek Josipine karijere uz njezina intimna razmišljanja između slavnih tema kao “Dok razmišljam o nama”, “Nismo mi bez cilja”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Danas sam luda”, “Hir”, “Magla”.

Tada je objavljeno da je snimanje obavljeno uz 4K kamere u studiju i u Dolby 5.1 tehnici, a sada znamo s kojom idejom.

Naime, prvi put kod nas studijsko snimanje je zabilježeno kao film koji će biti prikazan u nekoliko kino dvorana, isključivo tehnički vrhunskih, i kao projekcija koja se događa samo jednom, bez repriza.

Prva ekskluzivna prikazivanja zakazana su u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema i splitskom CineStar 4DX Mall of Split, uoči Valentinova, 13. 2., a izvan Hrvatske projekciju će još jedino moći doživjeti publika u CineStaru 4DX Novi Sad, za sada bez objavljenog termina.

Nešto što već rade popularni svjetski bendovi, prva kod nas će predstaviti Josipa, koja je u cijeloj svojoj karijeri imala brojne pionirske muzičke i scenske avanture, pa je, kao krunu svojih 50 godina rada, najprimjerenija i za ovu najnoviju.

Video ”Dok razmišljam o nama” dio je ovog jedinstvenog filma.