Artan Lili petodnevnom serijom spotova najavljuje novi album

Muzika - regija Show Time

Beogradski noise-pop bend Artan Lili priredio je sebi svojstven uvod u svoj treći album kojeg će, poslije sličnih dobrih iskustava, zajednički objaviti dvije najveće regionalne izdavačke kuće, Croatia Records i PGP RTS.

Prvi spot “Maca” objavljen je u ponedjeljak, 23. decembra, danas se pojavio ”Foliram”, a do petka redom slijede “Priča”, “Oud” i “Pedana”.

Isti postupak, singl po singl, Artan Lili je imao i kod prethodnih albuma, prvijenca “Artan Lili” (2015.) te “New Deal” (2018.), čime jesu privukli pažnju, a muzika je bila razlog za dobre reakcije publike i kritike.

Svojevrsni vrhunac bilo je osvajanje prvog regionalnog trofeja ”Milan Mladenović”, u septembru ove godine, kada je za pjesmu ”Depra” autora Bojana Slačale, basiste i frontmena Artan Lilija, žirio konstatirao da je to “originalno, duboko individualno, stilski dosljedno i inteligentno autorsko i izvođačko ostvarenje, koje talenat i veštinu tretira bez kalkulacija i cinizma, sa autentičnom emotivnošću i pripadajućim poštovanjem”.

Nije stoga neobično da su se dvije najveće regionalne izdavačke kuće udružile da zajedničkim snagama dalje grade priču o grupi Artan Lili.