Zanimljivo i posebno: Rundekov tribute za Rundeka u Beogradu

Muzika - regija Show Time

Darko Rundek i Long Play pomiču granice standardne tribute ideje jedinstvenom manifestacijom “Dani Darka Rundeka u Beogradu” koja će biti održana od 1. do 7. 3. 2019. godine u Domu omladine Beograda.

Uobičajeni su koncerti ili festivali u počast nekom velikom izvođaču ili se formiraju novi bendovi specijalizirani za svoje idole, primjerice od Beatleshowa do Pozdrav Azri.

Ali, da neko veliko ime priredi seriju posebno koncipiranih koncerata kojima oslikava sve faze i best of trenutke vlastite karijere, barem kod nas događa se prvi put.

Dakle, na zanimljivoj i jedinstvenoj manifestaciji “Dani Darka Rundeka u Beogradu”, koju će od 1. do 7. 3. 2019. godine prirediti Long Play i Dom omladine Beograda, jedan od pionira domaćeg novog vala će izvesti pet koncerata, različitih po repertoaru, postavama muzičara, scenografiji i prostoru.

Prvoga dana u dvorani “Amerikana” Rundek & Ekipa će izvesti best of pjsame koje su obilježile njegovu karijeru, od vremena legendarnog Haustora do danas, a dan poslije ista ekipa u istom prostoru posvećuje se rjeđe izvođenim pjesmama i novom materijalu.

Slijedi koncert eksperimentalnog benda Cul-De-Sac u ”Klubu” DOB-a, a riječ je o desetočlanoj ekipi u kojoj Rundek još od kraja osamdesetih svira bas i čiji repertoar čine slobodne improvizacije.

Ne četvrtom koncertu u velikoj dvorani DOB-a, šarolika ekipa koju čine pjevačica Andreja, dva člana zagrebačkog etno punk sastava Cinkuši, te Rundek & Ekipa sviraju izvorne međimurske pjesame sa nedavno objavljenog zajedničkog albuma “Mura Mura”, a finale, opet u velikoj dvorani, na scenu dovodi Rundek Cargo Trio i pjesme sa njihovih albuma “Plavi avion” i “Mostovi” – i još ponešto, kako se najavljuje.

Ulaznice za “Dane Darka Rundeka u Beogradu” već su u pretprodaji.

Programski raspored:

1. 3. 2019. Amerikana – Darko Rundek & Ekipa
2. 3. 2019. Amerikana – Darko Rundek & Ekipa
4. 3. 2019. Klub DOB – Cul De Sac
5. 3. 2019. Velika dvorana DOB – Andreja, Rundek & Ekipa
7. 3. 2019. Velika dvorana DOB – Rundek Cargo Trio

Darko Rundek, Brograd 2017, foto Igor Stojković
Darko Rundek, Brograd 2017, foto Igor Stojković