Ian Anderson, lider grupe Jethro Tull, otkrio da je teško bolestan

Muzika - svijet Show Time

Jethro Tull frontman Ian Anderson has revealed that he is “suffering from an incurable lung disease”. The rock legend added that his “days are numbered” in a conversation with Dan Rather for the veteran newsman’s show The Big Interview, airing Wednesday night (May 13th) on AXS TV.

Kako je objavio portal COS, Rather je pitao Andersona o teškoćama pjevanja i sviranja flaute na pozornici, na što je Anderson odgovorio: ”Ispričat ću vam nešto što nikad prije nisam rekao nikome u javnosti – bolujem od neizlječive bolesti pluća. koja mi je dijagnosticirana prije nekoliko godina.”

Slavni frontmen grupe Jethro Tull detaljno je objasnio: “Ja se borim. Imam periode kada dobijem infekciju koja se pretvori u težak bronhitis i imam možda dvije ili tri sedmice kada je zaista naporan posao izaći na pozornicu. Prošlo je 18 mjeseci bez pogoršanja i pijem lijekove. Ako se držim u okruženju bez zagađenja u pogledu kvaliteta zraka, u redu. Ali moji su dani odbrojani.”

Na kraju je dodao: “Još nije došao trenutak kad to utiče na moj svakodnevni život – još uvijek mogu trčati za autobusom”.