Rok kamp za djevojčice

Njihovi smo fanovi – završen treći Rock kamp za djevojčice

Muzika - regija Samo urbano Show Time

Rock kamp za djevojčice je jedinstveni projekat ne samo u ovim krajevima već i na kontinentu, a njegovo treće izdanje je završeno 20. 7. finalnim koncertom na Platou ispred Doma kulture u Knjaževcu.

Tokom trajanja kampa, od 14. do 20. jula, u Knjaževcu je formirano osam bendova, a ono što je posebno zanimljivo jeste da su djevojčice same osmislile imena svojih sastava i, još  važnije, radile su isključivo autorsku muziku i tekstove za pjesme koje su premijerno izvele na završnom koncertu. Dodati svakako treba i da su mentori, predavači i organizatori kampa – žene.

Devojčice su najprije 7 dana učile osnove ili usavršavale sviranje gitare, bas gitare, bubnja i klavijatura, a po prvi put ove godine kamp im je priredio i sekciju podešavanja zvuka i koncertne produkcije.

Mentorski tim predvodila je bubnjarica Selena Simić, a pored nje tu su bile i Biljana Šunjka (bubanj), Marija Nikolić (klavijature), Isidora Dimić (klavijature), Ana Dragićević (bas gitara), Niuvys Sabournin Perez (bas gitara), Tijana Milojević (gitara), Vanja Andžić (gitara) i Mila Veljić (zvuk i koncertna produkcija).

Pored muzičkih radionica, kao i prethodne dvije godine, djevojčice su pohađale i različite edukativne radionice, pa je Uroš Savić Kain sa mladim polaznicama razgovarao o ljudskim pravima, Jelena Memet je držala radionicu o sigurnosti na internetu, dok je novinarka Balkanrock portala održala predavanje o uvodu u muzičko novinarstvo. Djevojčice su na savladavanju treme pred ovogodišnji koncert radile zajedno sa Tamarom Kojić, jednom od organizatorica ”Rok kampa”.

Na završnom koncertu djevojčice su nastupile u bendovima Autskulerke,  Blood rush, Infrakt, Toxic Taste, Pretty Little Rockers, Black Eye, Nightmare i SatinS izvodeći originalno napisane pjesme “Mrzim školu”, “High Voltage”, “Srce”, “Pure Gasoline”, “Your Time”, “Strahovi”, “Noćna mora” i “Komšinica”.

Dio atmosfere sa njihovog live predstavljanja kamerom je zabilježila Aleksandra Ignjatović.