ending a clutter

Ending a clutter – biti i tuzlanski prepoznatljiv i sebi svojstven

Muzika BiH Show Time

Ending  a clutter je novi sastav iz Tuzle, čiji zvuk ima osnovne karakteristike rokerske punk metal hc žestine po kojoj se prepoznaju muzičari iz ovog grada i vlastiti melodijski pečat.

Osnovani su u ljeto 2016. godine i namjera im je bila jednaka svakom bendu sa ambicijama – da stvore nešto drugačije – ali su odmah odredili i svoj pristup, a to je da neće žuriti s tim dok to ne bude “ono nešto”.

Kako kažu, fraza “ono nešto” nije klišej iza kojeg se bend krije, nego svojim radom i trudom žele predstaviti svoj muzički i životni stav, izražen ogromnim akumuliranom energijom pretočenom u emociju kroz svaku notu. A taj stav metaforički izražava naziv benda.

Ending a Clutter su Ejub Junuzović, Dejan Marinović, Dženan Jahić i Jasmin Avdić.

Rezultat strpljivog kreiranja predstavili su prvom pjesmom “The Riddle”, koja je objavljena prije mjesec dana, a prošle sedmice objavili su i novi spot “Rut” koji ”još izražajnije vraća na početak priče koji želimo prikazati, te otkriva kolotečine nametnute vremenom i stilom života kojim živimo”.

Nastavak priče slijedi nakon ljetnih nastupa, počevši prvim na poznatom tuzlanskom festivalu Kaleidoskop, 25. jula,  a slijedi predstavljanje svog rada na West Herzegowina Festu u Širokom Brijegu (3. 8.) i ponovo u Tuzli na Džumbus festivalu (10. 8.).