Kezz

Ima i ‘kezz’ i glas: debitantica koja spaja izvorno i moderno

Muzika - regija Show Time

Tamara Ristić je publici u Srbiji (a uskoro sigurno i šire) poznatija kao Kezz, a danas predstavlja svoj prvi singl “Nema mog dragana” kao najavu debitantskog albuma koji će ovog proljeća biti objavljen za izdavačku kuću Mascom Records.

Nakon što je prošle godine pobijedila na regionalnom konkursu “Ženski element”, u organizaciji Mascom Recordsa i Mikser festivala, karijera mlade Tamare Ristić u kontinuiranom je usponu. Sa Markom Miloševićem (MKDSL) u studiju je nekoliko prethodnih mjeseci radila na svom prvom albumu, a pored promocije najavne pjesme na You Tube kanalu, Kezz će 25. 3. u beogradskom Elektropioniru i uživo publiku upoznati sa svim pjesmama predstojećeg albuma, pri čemu će joj pomoći – specijalni gost iznenađenja!

Svoj autorski projekat Kezz je pokrenula krajem 2014. godine objavljivanjem singla “Moma”, koji je ušao u najuži izbor od tri pjesme na konkursu World Music Networka iz Londona. Tamara nastupa sama, uz looper, klavijaturu i melodiku, stvarajući jedinstven muzičko-scenski performans. Njezine izvedbe odlikuje spoj elektronskog pop zvuka i world musica, a svoj stil opisuje kao vezu između prirodnog i elektronskog ili izvornog i modernog.