Vlatko Stefanovski

Beogradski decembarski koncertni kalendar, vol 2

Muzika - regija Show Time

Tony Cetinski, Vlatko, Karan, Postmodern Jukebox, Nikola Vranković, Bregović, Električni orgazam… decembarski koncertni kalendar u Beogradu je hiper produktivniji od famoznog novembra kada je za jedno veče bilo i po 7 koncerata ili manjih svirki.

Koncerata je tako mnogo da ćemo predstaviti kalendar do 15. 12., a kasnije i ostatak do Nove godine.

06.12. Kasina – TONY CETINSKI

Luksuzan prostor u centru Beograda, ekskluzivna svirka za noćobdije, sa početkom oko 23 sata, taman odlično zagrevanje muzičara za predstojeći spektakl 22. juna 2019. na stadionu Tašmajdan. Intimna, fensi atmosfera, pop hitovi i balade “Blago onom ko te ima”, “23. prosinac”, “Morski vuk” za veoma moćan vokal koji snažno peva i operske deonice – “Caruso”. Posle četiri Beogradske Arene i barem toliko Sava centra, Tony u manjem, ali veoma atraktivnom koncertnom prostoru za nežniji pol i parove.

07.12. Elektropionir – NEŽNI DALIBOR

Desetogodišnjicu debi albuma “Sredstva i veštine” neobičan alternativni bend slavi u simpatičnoj rock oazi. Svoj zvuk su i tada zasnivali na svemu što smatraju vitalnim u R’n’R-u: od psihodelije 60-ih godina do savremenih uticaja. Čine to i danas. Sa mnogo više veština, iskustva i pređenih kilometara na aktivnim turnejama po celoj Srbiji.

08.12. Dom vojske, Niš – VLATKO STEFANOVSKI 

Čuveni muzičar, pevač i gitarista, nekada vođa grupe Leb i sol, malo zaobilazi Beograd i nastupa u solo varijanti, dakle samo on na bini, bez benda. Sličan koncert održao je i u Beogradu u parku Tašmajdan, prošlog leta 2017. Naravno, od Vlatka svi očekuju samo vrhunski performans, ovog puta u osvajanju Nišlija.

08.12. Kolarac – JELENA JOVOVIĆ

Povod ovog koncerta je promocija Jeleninog autorskog albuma „Heartbeat” u izdanju PGP RTS, na kojem ova jazz diva potpisuje muziku za veći deo numera, kao i aranžmane i tekstove svih pesama. Projekat je realizovan uz pomoć vrhunskih jazz umetnika, Vasila Hadžimanova, Milana Nikolića, Vladimira Kostadinovića i Rastka Obradovića. Zajedno sa Jelenom, oni čine Jazz Junction. Inspiraciju za ovaj album ona pronalazi u modernim i tradicionalnim jazz formama, kao i u starim zvukovima Balkana. Isto veče, nakon koncerta, Jelena & Jazz Junction će potpisivati svoj album.

08.12. Subbeerni centar – ATHEIST RAP

Atheist Rap priprema zemljotres iz epicentra Cetinjske ulice. Planiraju The Best Of koncert, ali su se originalno setili da publika kreira repertoar za ovo veče. Budući da im nije lako da iz opusa u 29 godina proberu best of pesme, odlučili su da to prepuste publici, jer ona ipak najbolje zna! Ko bude učestvovao u kreiranju set liste za koncert u SubBeernom centru vratiće se sa koncerta sa bonusima, koje bend već polako pakuje u saradnji sa svojim prijateljima.

12.12. Kolarac – NENAD VASILIĆ TRIO 

Kontrabas Nenada Vasilića stvara pravu čaroliju, kako to poetski opisuju muzički stručnjaci. Uz Vasilića nastupaju i Marko Živadinović na harmoncii, kao i Romed Hopfgartner na saksofonu. Za sve posetioce koncerta specijalan popust na kupovinu vinila “Nenad Vasilić – Live in theater Akzent”.

12.12. Studio M, Novi Sad, i 13.12. Dom Vojske u Pančevu – NIKOLA PEJAKOVIĆ KOLJA 

Nakon rasprodatog beogradskog koncerta, čuveni Kolja dve noći zaredom u Vojvodini. Prvo će malo da skokne do Novog Sada i onda sledeće veče na samo pola sata od prestonice koncertno će promovisati album “4 Prsta”. U Koljinom bendu su uz gitaristu Voju Aralicu i klavijaturistu Ivana Aleksijevića Pančevca, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Duca Ivanišević.

12.12. Kombank dvorana – GORAN KARAN

Proslavljeni splitski tenor Goran Karan posle duže pauze dolazi u Beograd da održi veliki solo koncert s hitovima „Vagabundo“, „Kad zaspu anđeli“, „Ako to je sve“. „Gorko more“, „Lipa si lipa“, „Par je božji dar“. Kao cenjeni hrvatski muzičar i prepoznatljiv vokal, tokom svoje karijere ostvario je saradnju sa brojnim muzičarima među kojima su: Arsen Dedić, Oliver Dragojevic, Kemal Monteno, Rajko Dujmić.

12.12. Sava centar – POSTMODERN JUKEBOX

Multitalentovani muzički sastav, savremene Pop, Rock i R&B hitove obrađuje u stilu muzike prošlosti – swing, doo-woop, nakon dvadeset rasprodatih koncerata širom Evrope, stiže i u prestonicu Srbije.  Ovaj nesvakidašnji muzički kolektiv ove je jeseni ponovo u punom sastavu, a koristeći savremene medije vraća sat na vreme koje uvek zamišlјamo u crno-belim tonovima  – jednostavnije, bezbrižnije.

13.12. i 16.12. Dom omladine, sala Amerikana – MARKO LOUIS

Sve popularniji balkan soul autor tradicionalno održava koncerte pred Novu godinu na ovom prostoru. Singl “Kad je noć” upravo je objavljen na internetu i Marko će i tu numeru sa svojim bendom premijerno uživo izvesti pred beogradskom publikom. Prvi koncert je odmah rasprodat, i zato je uveden novi termin, 16.12.2018.

13.12. Dom omladine – FRANO LASIĆ I KLAPA “SMRIKA”

Frano je rođen 1954. godine, pa u skladu s tim, koncert počinje izvođenjem hitova iz tih godina, pa godina po godinu, sve do današnjeg dana. Nekada veoma popularan glumac, boem, šarmer, muzičar koji je osvajao bivšu Jugu. Tokom koncerta publika će osetiti šta je pravi vremeplov i vratiti se u neke bezbrižne dane, uz muziku tog vremena. Biće tu i nekoliko poznatih stranih hitova, kao i nezaobilazne pesme Lasića – “Zagrljeni” i “Volim te budalo mala” u izvođenju klape SMRIK.

13.12. i 14.12. Sava centar  – VLADO GEORGIEV
Čuveni Barba, pop pevač i kompozitor, tačno posle godinu dana vraća se na isto mesto u pokušaju da ponovi trijumf koji je doživeo sa Beogradom. Puna tri sata je Vlado pevao bez pauzu. Pun elana i ovaj put, zakazao je kao i lane dva koncerta, koji će, verujemo, oba biti rasprodata. Možda onda bude i treći!

Nikola Vranjković, 2016

13.12. Kombank dvorana – NIKOLA VRANJKOVIĆ

Tradicionalni koncert pevača i muzičara koji se uvek održava pred Novu godinu, samo je prostor bio u Domu omladine. Nekadašnji lider grupe Block Out će na koncertu svirati sve svoje stare hitove kao i pesme sa poslednjeg albuma “Veronautika”.

14.12. Dom omladine, sala Amerikana – ČOVEK BEZ SLUHA

Punk rock bend Čovek bez sluha (ČBS) objavio je izazovni spot za pesmu “Ti samo misliš da me znaš”, sa novog albuma kojeg će koncertno promovisati ove noći. Album, čiji je naziv “Stanimo u gard”, na CD-u i digitalnim platformama objavila je promoterska kuća Long Play koja je i organizator koncerta.

14.12. Elektropionir – VIRVEL

Virvel postoji od 2001. godine, dosad je snimio dva albuma (Virvel, 2001. i Sa dna, 2006.),  a čine ga Tijana Drobac (glas i bas), Dejan Drobac (gitara), Zoran Stojičić (gitara), Dušan Mančić Golmajer (bubanj) i Vladimir Ljubinković (klavijature). Bend sprema novi album koji će ovom prilikom predstaviti publici.

15.12. Sava centar, klub – THE BELGRADE DIXIELAND ORCHESTRA

Tradicionalni svečani Novogodišnji koncert evropski renomiranog džez orkestra, koji je osnovan 2001. godine i za izuzetno kratko vreme izrastao u značajnu kulturološku instituciju srpske prestonice i jedinstven predstavnik muzičke kulture svoje zemlјe. Kao jedini orkestar ove vrste u zemlјi, direktno je zaslužan što se Diksilend trijumfalno iznova uzdigao na temelјima koje su decenijama gradili svi džezeri ovih prostora.

15.12. Božidarac – VAMPIRI

Vampiri i dalje neumorno sviraju svuda, kao nedavno što su rasprodali svirku baš na ovom rock prostoru. Čuveni hitovi ovog rockabilly sastava ponovo će izazvati tople emocije i nostalgiju za nekim lepšim vremenima daleko iza nas.

15.12. Dom omladine, sala Amerikana – IRIE FM

Prvi veliki beogradski koncert kao promocija novog albuma “Putevi”. Pored hitova “Kliziš“, „Putevi“ i “Što ti telo pulsira”, IrieFM će prvi put predstaviti publici nove pesme sa dugo očekivanog albuma. Vukašin Marković, frontmen benda, kao dečak veoma beše popularan kao glumac u TV seriji “Porodično blago” – čuveni Beban, sada je ozbiljan muzičar i autor neobičnog spoja žanrova, kao alternativni pop rock. Osam članova, jedna dama, multi-task muzičari, kreativci, okupljeni oko jedne ideje – kreiranje nove muzike koja ima direktan pristup svojoj publici.

15.12. Sava centar – BOŽO VREĆO 

Tokom poslednjih godina postao je ne samo regionalna, već i evropska i svetska muzička senzacija. Ovih dana izašao je peti album „Melek“ na kome se nalazi  17 Božinih autorskih pesama i bonus pesma “Revolution” proizvod saradnje sa Stefanom Milenkovićem. Na albumu pored sevdaha je i world wide izražaj i impresivan spisak gostiju : Marko Louis, Vasil Hadžimanov, Casko Atanovski, Miroslav Tadić,

15.12. Teatar na brdu – Koncert u čast MARINKU MAŽGALJU

Humanitarni događaj ima tužnu notu, a to je podsećanje na prerano preminulog popularnog glumca i muzičara Marinka Madžgalja. Ostavio je za sobom izvanredne uloge u serijama i filmovima, kao i pozorišnim hit predstavama.
Učestvuju: Ognjen Amidžic, Andrija Milošević, Goca Tržan, Ivana Peters, Ana Štajdohar, Bojana Vunturišević, Karolina Gočeva, Sergej Ćetković, Marko Kon, Tijana Dapčević, Milan Kalinić, Igor Damjanović, Dejan Lutkić, Flamingosi.

15.12. Štark Arena – GORAN BREGOVIĆ

Popularni Brega prvi put u Areni u ovom sastavu, da sa svojim čuvenim bendom za Svadbe i sahrane napravi žurku u najvećoj hali na Balkanu. Ovoga puta bez Bijelog dugmeta sa kojim je tri puta zaredom napunio Arenu krajem 2016. godine, ali će pokušati da ponovi taj trijumf koji je doživeo sa Alenom i Tifom.

15.12. Klizalište na Trgu Nikole Pašića – NEVERNE BEBE

Izvanredan pop rock bend sa dva briljantna ženska vokala povodom svečanog otvaranja Klizališta i Sankališta nadomak Kombank dvorane u centru Beograda, nastupiće po 7. put u prestonici ove godine. Očekuje se eksplozivna energija i neprolazne pesme koje diraju direktno u dušu i srce.

15.12. – 22.12. Pirot, Niš, Vranje, Leskovac – ELEKTRIČNI ORGAZAM

Jedna od najpoznatijih jugoslovenskih rok grupa „Električni Orgazam“ kreće na turneju povodom izlaska novog albuma “Gde smo sad?”. Početak je na jugu Srbije i za sada su zakazana četiri koncerta, a njihov raspored je sledeći: 15. 12. – Pirot (klub Tvrđava), 16.12. – Niš (klub Feedback), 21.12.–Vranje (klub Darkwood) i 22.12. – Leskovac (Tesla bar). Nakon toga, Gile i kompanija nastavljaju turneju po zemlji i regionu, a još nije određeno kada će zasvirati u Beogradu.

Električni orgazam