Ida Prester, ambasadorica Pinkypromiss

Hrabrost ili samo društvena odgovornost? Ida Prester se skinula i pokazala pravilan samopregled dojki.

Celebrity Metropol Show Time Zdravlje

Ida Prester, poznato TV lice i pjevačica grupa Lollobrigida, Frau Casio i MaiKA, skinula se i snimila video u kojem je na vlastitom tijelu pokazala kako pravilno vršiti samopregled dojki.

#Pinkypromiss nova je javno-zdravstvena kampanja koju su zajedno pokrenuli zagrebačka Klinika za tumore KBC-a Sestre milosrdnice, udruge ”Europa Donna”, ”Nismo same” i ”Sve za nju”, uz podršku Rochea Hrvatska i komunikacijskih platformi lifestyle portala miss7.

Cilj je ove edukativne kampanje je podizanje svijesti o nužnosti redovitog samopregleda dojki – jednostavne i brze metode koja može spasiti život te omogućava rano otkrivanje raka dojke.

Na tu temu održana je konferencija za medije, koja je otvorena prikazivanjem edukativnog filma udruge ”Nismo same”, prvog filma u kojem je neka javna osoba samopregledala dojke. Učinila je to ambasadorica kampanja Ida Prester.

Pinkypromiss kampanja
Sa medijske konferencije Pinkypromiss (foto Davor Višnjić – Pixell)

Poznata pjevačica je tom prilikom izjavila: “Imala sam potrebu dati svoj doprinos podizanju svijesti o važnosti samopregleda jer se oboje mojih roditelja borilo s tumorom. Tata je zdrav zadnjih 20 godina, mama svoju petu pobjedu nad rakom može zahvaliti samo ranoj dijagnostici. I rak i ljudsko tijelo kod nas su još uvijek tabu-teme pa su i to razlozi zbog kojih nisam dvojila kad sam dobila poziv da se uključim i budem ambasadorica ove sjajne kampanje.”

Na početku videa Ida je istaknula da bi svaka žena starija od 20 godina trebala ovaj jednostavan pregled obaviti jednom mjesečno, a nakon toga je pokazala kako se izvodi samopregled dojki i objasnila svaki korak.