Bare i Majke, Tvornica 2018

Baretov blues nije nuspojava, pokazao je mogući koncert godine

Muzika - regija Show Time

Kad je već novi album ”Nuspojave”, koji su Goran Bare i Majke objavili krajem marta ove godine, odmah po izlasku ocijenjen kao jedan od kandidata za regionalni rock album godine, istu ocjenu bi mogao dobiti njihov koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture, 9. 11.

Nedavno renovirana Tvornica u punom je sjaju zablistala na veličanstvenom koncertu u dupke ispunjenoj dvorani, dakle pred otpilike 2300 duša, kojima su se obratili rock propovjednik Goran Bare i njegove Majke.

Dugački redovi ispred dvorane prvi su dali naslutiti posebnu noć.

Bare, Tvornica 2018

Na putu ka rock iskupljenju odjekivali su “Vrijeme je da se krene”, “Iz sve snage”, “Mršavi pas”, “Teške boje”, “Mene ne zanima”, “A ti još plačeš”, “Put ka sreći”, “Budi ponosan”, “Ja sam budućnost”… više od dva sata, možda i prekratka za sve što bi publika željela čuti.

Sedam godina je proteklo od prethodnog albuma ”Teške boje”, a malo više od pola godine bilo je dovoljno da neke nove pjesme, ”Osvijesti me”, ”Ljubav krvari”, “Skarabej go-go”, već postaju i novi standardi Majki, njihov blues rock koji je institucija, a ne nuspojava.

Kruno Domaćinović, Davor Rodik, Berislav Blažević, Alen Tibljaš i Mario Rašić vrhunski su muzičari koji su Baretovoj poetici udahnuli novi život i pojedine pjesme sjajnu izveli u drugačijim aranžmanima.

U fotogaleriji Gorana Berovića možete vidjeti kako je to izgledalo, a skorose čini i kako je zvučalo.