Paper Animals

Nova imena region scene: Paper Animals, indie rock (Beograd)

Novi na sceni Show Time

Indie rock bend iz Beograda Paper Animals još nije napunio dvije godine od okupljanja, a prvim spotom “Division” najavljuje debitantski album za početak 2019.

”Naš zvuk opisujemo kao lepršav, s obzirom da nemamo bolji epitet. Pokušavamo da postignemo, uživo kao i u studiju, što bogatiji zvuk, uprkos tome što nas je samo četvoro u bendu.”

Paper Animals čine: Sofija Nedeljković (vokal), Damjan Jovanović (gitara), Darko Pasujević (bas) i Marko Rakić (bubnjevi).

Autorske pjesme koje već intenzivno rade pišu na engleskom jeziku, objašnjavajući da je glavni razlog to što su svi odrasli na stranoj muzici, tako da im to dolazi prirodnije. Iako pjesme često imaju veselije melodije, tekstovi su najčešće vrlo sjetni.

”Prvi single Divison kojim najavljujemo debi album pravi je primer ovoga. Uz vrlo veselu melodiju ide tekst koji govori o razočarenju”, objašnjavaju članovi benda.

Paper Animals planiraju već idućeg mjeseca objaviti još jedan singl praćen video spotom, da bi početkom iduće godine objavili i cijeli album.

Budući da su koncerti, ipak, najvažnija karika koja bendove povezuje s publikom, mladi Beograđani uporedo sa snimanjem žele ugovoriti što više nastupa i već sada imaju zanimljiv raspored:

16.11. 2018. Dom b612 – Novi Sad
18.11. 2018. KC Grad – Beograd
01.12. 2018. Jazz bar centar – Beograd
22.12. 2018. KC UMMUS – Kragujevac

1 razmišljanje na “Nova imena region scene: Paper Animals, indie rock (Beograd)

Komentari su zatvoreni.