Majdan

Nova imena region scene: Majdan, indie rock (Niš)

Muzika - regija Show Time

Po stažu jedan od najmlađih niških sastava objavio je prije nekoliko dana debitantski album ”Minimum sličnosti, minimum razlike” i, skoro netipično za novake, odmah se otputio na turneju.

Majdan su Nemanja Erić (vokal, gitara), Luka Nikolić (gitara, vokal), Luka Novaković (bas) i Milan Stojiljković (bubnjevi).

Okupili su se u aprilu prošle godine i odmah se usmjerili ka autorskom radu, te uz prvi rođendan benda objavili prvi video singl ”To nisam ja”, a sredinom ljeta i drugi pod nazivom ”Zubi”.

S producentom Markom Živanovićem su u beogradskom Devotion Studios snimili ukupno devet brojeva i muzička kuća Metropolis iz Beograda objavila ih je kao njihov debitantski album ”Minimum sličnosti, minimum razlike”, za početak na internet platformama Deezer i Bandcamp, a uskoro će se pojaviti na CD-u.

Dečki su, ne čekajući previše, već krenuli na turneju, od Užica i Požege do Kragujevca, gdje će svirati 1. 12. u Domu omladine.

Ipak, koncert od kojeg puno očekuju događa se, po prirodi stvari, u Beogradu. Zakazan je za 30. 11. u Elektropioniru i Majdan će nastupiti zajedno sa još jednim sastavom iz mlađe generacije, sjajnim eklektičnim rock & electronic bendom Organizam iz Beograda.