Električni orgazam

Električni orgazam: live album ”Puštaj muziku” samo na vinilu

Muzika - regija Show Time

Samo nekoliko dana nakon što je u Domu omladine koncertom obilježio 30 godina izlaska svog čuvenog albuma ”Distorzija”, Električni orgazam je objavio live album “Puštaj muziku!“, koji je snimljen krajem decembra prošle godine na istom mjestu.

Tada je bend (gitarista i pjevač Srđan Gojković-Gile, klavijaturista i pjevač Ljuba Đukić, gitarista Branislav Petrović-Banana, basista Zoran Radomirović-Švaba i bubnjar Blagoje Nedeljković-Pače) proslavljao 35 godina postojanja, a album koji je to zabilježio donosi izvedbe deset pesama – od “Vi” sa početka karijere, preko kasnijih hitova “Ja sam težak kako konj” i “Kako bubanj kaže”, do pjesama sa posljednjeg studijskog albuma “To što vidiš to i jeste” iz 2010. godine, “Ti to možeš” i “Pokaži mi”, kao i singla novijeg datuma “Bio sam loš”.

Posebno, pak, treba izdvojiti nastup Gileta i Ljube sa članovima prve postave benda basistkinjom Marinom Vulić i gitaristom Ljubomirom Jovajovićem-Jovecom u ranim klasicima “Konobar” i Zlatni papagaj”, kao i sa basistom druge postave Jovanom Jovanovićem-Grofom u “Pođimo” i “Dokolici”.

Album “Puštaj muziku!” u izdanju etikete Long Play, štampan je u ograničenom tiražu isključivo kao vinilni LP.

A kako je zvučalo i izgledalo prvo veče 26. decembra 2015. godine u DOB-u možete pogledati u priloženom videu: