Peper Animals

Beogradski indie rock debitanti Paper Animals izdali prvi album

Muzika - regija Novi na sceni Show Time

Beogradska indie / alter rock četvorka Paper Animals na sceni je tri godine i poslije tri singla i velikog broja klupskih nastupa, objavili su debitantski album ”Rock Paper Scissors” za izdavačku kuću Kontra.

Paper Animals čini autorski dvojac koji potpisuje sve pjesme, pjevačica Sofija Nedeljković i gitarista Damjan Jovanović, te Darko Pasujević (bas) i Marko Rakić (bubnjevi).

Nakon što su u početku tragali za svojim stilom i u studiju se zabavljali snimanjem covera (prije dvije godine uradili su obradu pjesme američke roots/blues rock grupe Grace Potter and the Nocturnals), odmah su počeli raditi i autorske teme u maniru alternativnog post rocka i popa, u koje su ugrađivali muzičke vinjete poput surf-rocka u pjesmi ”Division”, jednom od svojih ranih singlova.

Devet pjesama kompletirali su za album prvijenac, snimanim u studiju Fakulteta dramskih umetnosti (realizacija Andrej Ristevski) i “Coffee and Wine” studiju u Beogradu (Lazar Arsović).

Bend je do sada svirao u Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Kragujevcu, a izlazak albuma otvara mu nove prilike za intenziviranje koncertnih aktivnosti i na širem području, očekujući da bi se mogli pojaviti i u okolnim zemljama regiona.