Luce

Zagrebačka kantautorica Luce predstavila prvi album ‘Susret’

Muzika - regija Show Time

Predstavljajući njene prve singlove, mladu autoricu i pjevačicu smo najavljivali kao novo zanimljivo ime na sve raznolikijoj i bogatijoj kantautorskoj sceni, koju, slučajno ili ne, predvode žene.

Luce, punim imenom Lucija Ćustić, 2. 10. je službeno predstavila svoj prvi studijski album ”Susret” te najavila njegovu koncertnu promociju u Velikom pogonu Tvornice kulture, 19. 10.

Podsjetnik: od showa ‘Hrvatska traži zvijezdu’, 2014. godine, zatim dva gostovanja na koncertima Josipe Lisac i svog samostalnog koncerta u Tvornici kulture, pa preko nominacije za MTV Best Adria Act (2016.) i sve do prve nagrade ‘Kantautorica godine’, koju je dobila početkom 2017., mlada Zagrepčanka potvrđuje da u novim muzičkim generacijama, svugdje oko nas, možemo čuti koliko regionalna scena ima potencijala upravo u kantautorskim pop, alter i indie rock žanrovima.

Luce je u jesen 2015. izdala prvi EP ”U bojama”, a za svoj debitantski album pripremala nas je s nekoliko singlova.

Album se konačno pojavio pod etiketom Menarta i formalno je predstavljen u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark s nekoliko izvedbi u pratnji svog benda.

Pod imenom ‘Susret’ Luce nam je donijela ”deset malih priča koje čine jednu zajedničku veliku”, o čemu Luce kaže:

Svaka od njih je priča za sebe, zabilježena na svoj način, a opet itekako povezana s ostalima. Album je rezultat mojih promišljanja, doživljavanja, retrospekcije i osluškivanja svijeta unutar i oko mene kroz protekle tri godine, kao i promišljanja i doživljavanja mojih suradnika s kojima su neke od tih pjesama napravljene. Jako me veseli što je napokon to moje putovanje zaokruženo u jednu smislenu cjelinu i što ju mogu podijeliti s publikom. Ponekad mi se na putovanju činilo da sam krivo skrenula, da uzbrdicu ispred mene neću moći prijeći, ali baš taj put je bio moj put i doveo me tu gdje jesam i do baš onih susreta koji su se i trebali dogoditi, što će se, nadam se, čuti i osjetiti slušajući album.’

Osim Luce, autorski su joj se na nekim pjesmama pridružili Miro Gugić, Matej Milošev i Vinko Ergotić, veći dio materijala aranžirao je i producirao Srđan Sekulović Skansi, a za tri pjesme je zaslužan mladi, no već dokazani Marko Mrakovčić, dok je dizajn albuma osmislio Mladen Udovičić.

Od njenog prvog pojavljivanja hvaljen su glas, autentična emocija, uvjerljivost i autorska raznovrsnost koju Luce ostvaruje svojim pjesmama s naglašeno iskrenim tekstovima.

Poseban će doživljaj biti njihova živa izvedba u Tvornici kulture, 19.10., kada će se Luci i bendu pridružiti i gosti, Aljoša i Tonka iz grupe Pavel, Gina i Nenad iz grupe Detour te klapa Stine.

Cijeli ”Susret” možete slušati na Deezeru i iz prve ruke se uvjeriti u razloge brojnih hvalospjeva koje ovaj album već dobija.

luce_rockmark