Side Effects

Side Effects: Ne okreći se, sine!

Muzika - regija Show Time

Novim videospotom “Don’t Turn Away”, zagrebački rock power trio Side Effects obilježio je  izlazak svog novog, petog albuma.

Nakon pjesme “In the Shadow of a Crumbled Fort” posvećene Chrisu Cornellu, kojom su najavili album “Descending Rabbit Holes”, ovo je drugi singl s novog albuma te prvi videospot u kojemu se pojavljuje Petar Stojko, novi basista koji se ove godine pridružio eklektičnom rock bendu kojeg još čine gitarista, pjevač i glavni autor Ivan Mihaljević, te bubnjar Alen Frljak.

Već sam naslov novog singla otkriva poruku koja stoji iza pjesme, a iako je tema sama po sebi možda klišej, ono što ovu pjesmu čini drugačijom je zamišljena postapokaliptična atmosfera koja je poslužila kao metafora za prenošenja osjećaja s kojima se čovjek susretne kad put do cilja postane trnovit. Zato je “Don’t Turn Away” jednostavan savjet da ne odustajemo od svojih ciljeva čak niti onda kad postane teško.

Spot je režirao Denis Mujadžić Denyken, većini poznat kao cijenjeni producent, koji je možda upravo zbog toga vizuelizaciju pjesme fokusirao na ”furiozni ritam pjesme, na zarazni spoj vrhunskog muziciranja i fantastičnog rock groovea”.

Album “Descending Rabbit Holes” objavljen je 28. 9. pod etiketom Rockshots Recordsa, a u eklektični rock svijet benda Side Effects možete kročiti slušanjem 11 novih pjesama na Spotify linku.