Kandžija probija plafon groteskno ciničnim ‘Bambusom i kavijarom’

Muzika - regija Nova ploča Show Time

Pomiješaj logiku sa Colom i dodaj malo sela, dobit ćeš ovo: mi sviramo rep, vi plešete kolo, jebo radijatore, grije nas harmonika…

Krajem prošle godine osiječki reper Kandžija objavio je svoj sedmi album “Plafon” s obnovljenim bendom Gole žene i prvi signali – podatak da je u to vrijeme bio najstreamaniji u Hrvatskoj na digitalnim servisima, a nedavno dobio svoju prvu nominaciju za Porina u kategoriji Najboljeg albuma klupske glazbe – potvrđuju da je kreirao magnum opus svoje karijere.

Slutiti se to moglo i po prvim najavnim spotovima ”Državna sisa“, ”Seljak u Zagrebu“i ”Magična butra“, no broj koji otvara album, ”Bambus i kavijar”, zaštitni je znak energičnog bendovskog zvuka novog Kandžijinog albuma, kao i tema o kojima progovara jedan zreo autor, čija je percepcija naopakog života ‘ispod i iznad realnosti’ izražena groteskom, cinizmom, ironijom.

“Svaki singl dosad nam je skroz drugačiji, a ‘Bambus i kavijar’ je moćna i možda najreprezentativnija stvar. Ima zvuk koji je spoj benda, produkcije, cijepanja rima i pjevanja. Jako smo zadovoljni kako je spot ispao, malo Matrix. Ima tu pobjedu koju sam htio prenijeti; mi iz benda smo sommelieri, djevojke nam sviraju violine, sve je opako i naopako“, komentira Kandžija.

Odličan i efektan spot uradili su Demijan Bačić, Tin Majnarić, Ivana Majnarić i Kandžija u ulozi režisera i producenta.

Koncertna promocija ”Plafona” zakazana je u zagrebačkom klubu Boogaloo, 6. marta, uz najavu opake bendovske svirke i niza gostiju. To nije golo obećanje, nego ”Gole žene i Kandžija, samo hip hop i grunge, skačemo k’o s bungeija…”