Rock am Lake, From Another Mother

Najava: Rock Am Lake 2019. u Srebreniku

Muzika BiH Show Time

Četvrti festival Rock Am Lake, na jezeru Ribarska priča u Špionici kod Srebrenika, održava se idućeg vikenda, 20. 7., a listu izvođača čine bh. bendovi i jedan gostujući, zagrebački punk fusion sastav From Another Mother.

Rock Am Lake je jedan od desetak jezerskih festivala u regionu, što znači da ga obilježavaju poseban prirodni ambijent, kamperski smještaj i rock do jutarnjih sati, te entuzijazam nekolicine zaljubljenika u rock kojima u realizaciji pomažu nevladina udruženja ”Marshall” i ”Generacija bez kompasa“ iz Srebrenika.

Zvijezde ovogodišnjeg festivala su jedan od zapaženijih tvrdo-rokerskih bh. bendova, Zona isključenja iz Goražda, te gosti iz Zagreba, punk fusion sastav From Another Mother (na naslovnoj fotografiji), koji je prije dva mjeseca sa skupinom bendova označenih kao ”Beast From The East” bio na britanskoj turneji, svirajući koncerte u Liverpoolu, Dublinu, Edinburghu i Londonu.

Na jezero dolazi i tuzlanska nedavno formirana groove metal ekipa Clean Slate, te dva zanimljiva tribute benda – Čarobnjaci iz Srebrenika, specijalizirani za repertoar Divljih jagoda, i sarajevski Pepersi, koji su po ocjenama svih onih koji su ih doživjeli uživo jedan od najboljih tribute bendova u regiji.

Sa ovakvom posadom ovogodišnji Rock Am Lake će zasigurno biti među najbučnijim i najvatrenijim događajima ovog ljeta u Bosni i Hercegovini.

Zona isključenja
Zona isključenja