Nove pjesme dva nova splitska benda, Tate Romanova i Sonya

Muzika - regija Nova ploča Show Time

Split ima dva nova zanimljiva sastava, jedan je art-rock/drive-pop i drugi je rock, a svaki od njih u isto vrijeme objavljuju svoj treći singl za najavu albuma prvijenca.

Tate Romanova svoj stil naziva kombinacijom art-rocka i drive-popa, a bend je zanimljiv, među ostalim, zbog ženske ritam sekcije i s pjevačicom u prvoj liniji, dakle brojnijim djevojkama u postavi.

U trećem singlu, baladi “Iz razloga”, u prvom planu su upravo art-rock elementi i njihova nova pjesma skup je situacija iz prošlosti pojedinih članova benda kroz izgubljene životne kadrove, koje su uobličili autor muzike i teksta Šime Barbarić i koautor melodije, gitarista Ante Jerončić.

Pjesma je snimljena u zagrebačkom studiju “Dan mrak” i produkciju, miks i mastering potpisuje Ivan Božanić, a artistički video spot snimila je ekipa iz splitske agencije Kreag.

Sonya je rock grupa iza koje stoje Ivan Ivanišević i Vojan Koceić, a do sada su se predstavili singlovima “Zjene kao sunce” i “Outsider” u klasičnom rock ruhu, dok novi daje naslutiti da će na premijernom albumu imati širi dijapazon stilova, od garage i indie rocka do bluesa i etno motiva.

Upravo je tradicionalni folk obilježje trećeg singla “Kacunarko djevojko”. Kao autor muzike i teksta potpisuje ga pjevač benda Ivan Ivanišević, koji o pjesmi kaže:

“Učinilo nam se zanimljivo napraviti pjesmu u folk-rock maniri s 7/8 ritmom. U tekstu ljubavne tematike zastupljeni su arhetipski motivi također posudjeni iz narodne književne baštine prezentirani kroz suvremenu prizmu. Uspjeli smo i zadržali neki pravac u kojem  i dalje želimo nastaviti naš rad.”