Mostarska gitarijada 2017 Pajperov smijeh, Banja Luka

Na pola puta za jug – već mnoštvo prijava za mostarsku Gitarijadu

Muzika BiH Show Time

MC Pavarotti Mostar je početkom ovog mjeseca objavio poziv rock grupama iz BiH za prijavu na gitarijadu ”Na putu za jug” i mjesec prije isteka roka organizator je već dobio mnoštvo prijava iz cijele zemlje.

Takmičarska gitarijada u Mostaru jedan je od najmlađih rock programa u Bosni i Hercegovini, ali za ovaj demo festival, koji je ove godine stigao do 4. izdanja, sada već možemo reći da ima vrijednu ulogu u podršci novim autorskim bendovima. Uz to, orijentacija organizatora isključivo na grupe iz Bosne i Hercegovine ima važnu ulogu u podsticanju domaće scene, koju, objektivno govoreći, prati skromnija ‘logistiku’ svake vrste nego u okolnim zemljama.

U Pavarotti Centru su zadovoljni dosadašnjim odzivom bendova koji žele nastupiti na Gitarijadi, iako je do zatvaranja konkursa ostalo još punih mjesec dana.

Mostarska gitarijada 2017 - Crni Dani Cerna, Lukavac
Mostarska gitarijada 2017 – Crni Dani Cerna, Lukavac

Podsjetimo, nakon što se 30. 6. zaključi konkurs, selektivni žiri će odabrati učesnike u takmičarskom programu, a dobitnici nagrada će biti poznati nakon dvije finalne večeri, 9. i 10. 8. 2018. na otvorenoj sceni MC Pavarotti Mostar.

Prvoplasirana grupa će biti nagrađena trodnevnim snimanjem singla u studiju MC Pavarotti, a predviđene su i nagrade za najboljeg gitaristu, basistu, bubnjara i pjevača.

Grupe koje se žele prijaviti na demo festival trebaju na mail adresu gitarijadamostar@gmail.com poslati osnovne podatke (naziv grupe, mjesto, biografija i kontakt) te audio ili video snimak koji ne mora biti profesionalni.

Informacije o festivalu kandidati mogu pratiti na webu MC Pavarotti ili na Facebook stranici.

Naslovna fotografija: Pajperov smijeh iz Banja Luke, pobjednik Gitarijade 2017.

Mostarska gitarijada 2017 - Snake Eater, Sarajevo
Mostarska gitarijada 2017 – Snake Eater, Sarajevo