Ogenj, INMusic festival

Sarajevski subotnji ognjeni punk dernek

Muzika BiH Show Time

Nakon prošlomjesečnog Death Metal Feasta, sarajevski AG Club je za nadolazeću subotu spremio još jedan vrući program, drugo izdanje ‘Punkerice tamburice‘.

Inspiriran posebnim stilom koprivničke grupe Ogenj, čiji veseli punk obilježava netipična tamburica, sarajevska punk šestorka Pank Flojd kao organizator i AG Club kao domaćin u septembru prošle godine priredili su prvi ”Punkretica tamburica” program, u kojem su se, uz Ogenj i Pank Flojd, našla još dva  sarajevska punkerska kolektiva, S.P.U.K. i PNA.

Svima je bilo toliko dobro da dernek ponavljaju i ove godine, pa će u subotu, 2. juna, na istom mjestu zasvirati Ogenj, Pank Flojd i UDBA.

Zanimljivo je spomenuti da je Pank Flojd svoj prvi službeni koncert imao upravo u AG Clubu, u maju prošle godine, a Ogenj je u istom klubu imao svoju BH premijeru.

Koprivnički bend je u međuvremenu objavio vrlo hvaljeni debitantski album ”Domaj”, dok su njihovi sarajevski punk ‘rođaci’ prošleg mjeseca dobili prinovu – umjesto Fariza Ablakovića (reFa) u postavi je basistica Sara – Farah Materne (Sale Fake), što su detalji koji obećavaju sasvim poseban punkerski lom.

Treći u ovom društvu je banjalučki friško osnovani bend U.D.B.A., formiran u ljeto prošle godine. Žanrovski još nisu definitivno određeni, sviraju funk rock, alternativni rock i hard rock, a najvažnije je da najavljuju autorski rad.

Naslovna fotografija: Ogenj