Six Pack, Ferragosto 2017

Ferragosto JAM 11 uz famozni TRAM 11 & many more

Muzika - regija Show Time

Slavonski Ferragosto rock festival na Orahovačkom jezeru, poslije deset izdanja, svrstao se među najzapaženije događaje u regionu, pa je obaveza da to potvrdi shvaćena vrlo ozbiljno, što pokazuje najava prvih headlinera za 2018.

Nakon objave čuvenih Tram 11 kao prvih headlinera 11. po redu Ferragosta, zakazanog za termin od 2. do 5. 8. 2018., organizator je danas objavio prvi prošireni dio liste izvođača koji će opet privući publiku.

Na njoj su, za početak, fantastični maheri rime, zagrebački hip hop/funk/rock kolektiv Bolesna braća, te beogradski hip hop majstori Bad Copy.

Generacijsku i žanrovsku raznolikost će upotpuniti ‘zagrebački vladari rock balada i uspješnih eksperimenata van okvira’ PipsChips&VideoClips, blues i rock diva Zdenka Kovačiček koja je ove godine priredila niz fantastičnih koncerata za obilježavanje svojih 60 godina (!) na sceni, te feel good melodični i energični zagrebački punkeri Mašinko.

Max & Igor Cavalera, Ferragosto 2017
Max & Igor Cavalera, Ferragosto 2017

Od početka je Ferragosto je usmjeren na rock, punk, hip hop i srodne žanrove regionalne alternativne i mainstream scene iz cijelog regiona.

Zbog akustičnih dnevnih svirki, roštiljade, kupanja na jezeru sa odličnim plažama i sportskih ludorija po volji, te večernjih nastupa na nekoliko pozornica, u srce Slavonije pristigne sada već 15000 mladih sa svih strana.

K.L.U.B. Dostava Zvuka obavještava da su Early bird festivalske ulaznice u prodaji putem Entrio.hr po cijeni od samo 70 kuna (9,50 eura!) za sve dane festivala, što će biti dostupno 14. 1. 2018., nakon čega stižu nova potvrđena imena i cijena ulaznica raste.

Ferragosto je postao ‘in”, a kako to izgleda pokazuje punk sastav Six Pack iz Smederevske Palanke (na naslovnoj fotografiji),  u danas objavljenom live spotu ”Dva minuta straha”, čiji kadrovi su snimljeni na Ferragosto bini.