I ovog ljeta 2018. obavezna destinacija demo rock bendova je mostarski ‘Na putu za jug’

Muzika BiH Show Time

Četvrti puta mostarski Muzički centar Pavarotti otvara konkurs za sudjelovanje rock grupa iz BiH na Gitarijadi ”Na putu za jug”, koja pobjedniku omogućuje snimanje u znamenitom studiju.

Priča je već poznata: imate bend, imate dobru volju, imate ambiciju i treba vam motivacija.

Mostarska Gitarijade značajnu motivaciju pružila je goraždanskoj grupi Cacafuego, sarajevskom DNA, banjalučkom Pajperovom smijehu, kao pobjednicima prethodna tri izdanja, ali i nizu sastava koji su prošli selekciju stručnog žirija i s nastupom u Mostaru dobili potvrdu da njihov rad zaslužuje pažnju.

Poziv za 4. demo festival ”Na putu za jug” znači: pripremite audio ili video snimke koji ne moraju biti u profesionalnoj izvedbi, napišite kraću biografiju i sve osnovne podatke o bendu, pa sve pošaljite na adresu gitarijadamostar@gmail.com – najkasnije do 30. 6. 2018.

I planirajte vrući vikend u Mostaru, od 9. do 11. avgusta.

Neki će se posebno radovati, jer će pobjednička grupa biti nagrađena trodnevnim snimanjem u znamenitom studiju ”A” Muzičkog centra Pavarotti, a nagrade će dobiti i najbolji gitarista, basista, bubnjar i pjevač, ali svi bendovi koji dobiju pozivnicu selekcijskog žirija na neki način su već izdvojeni i imaju ono što smo na početku spomenuli – motivaciju.

Naslovna fotografija:
Cacafuego, pobjednik 1. Gitarijade