Parni valjak

Parni valjak: Kad nemaš kud… budi uz mene. Respect!

Muzika - regija Show Time

Čekajući oporavak Akija Rahimovskog i nastavak serije koncerata, Parni valjak je danas (7. 5.) objavio novi singl sa nadolazećeg albuma, pjesmu za koju se unaprijed može reći da će biti novi radijski hit i novi veliki koncertni adut.

Poslije više od 40 godina rada (kada se obično ide u penziju) i poslije nekih po prilici oko 200 pjesama, razumljivo je da svaka ne ostavlja jednak trag na publiku, da se smjenjuju usponi i padovi. No, Parni valjak i u tome ima nekoliko konstanti – Husov autentični autorski potpis (s naglaskom na uvijek zanimljive tekstove), vrhunsku sviračku ekipu i neponovljivi Akijev vokal.

Najnovija pjesma “Kad nemaš kud” je duet sa još jednom sjajnom vokalisticom, Tinom Kresnik, i u osnovi ne iskače iz dobro poznatog standarda svih duetskih tema u istoriji popularne muzike. To je kao kad imate kroj za odijelo, svima dostupan, i samo se valja držati pravila krojenja. Ali, kad imate i vrhunskog krojača, onda dobijete savršeno odijelo.

Takva je ”Kad nemaš kud”.

U svakom njenom detalju odmah možete zamisliti ustalasalu masu ispred bine, ruke u zraku i gromko pjevanje. Uz stih koji je fenomenalan opis Akija: ”U moje cipele nitko ne može”.

Respect, majstore i majstori!