KUD Idijotima nagrada Rock&Off za životno djelo

Muzika - regija Show Time

Za slobodu i mir borili su se humorom, strašću i gitarama, objavljuje direkcija nezavisnog novinarskog trofeja Rock&Off u obrazloženju nagrade za životno djelo legendarnim pulskim punkerima

Okupljeni prije gotovo 40 godina, KUD Idijoti su ostvarili ogroman trag na rock sceni ovih prostora, te su – nakon prošlogodišnje prve dodjele nagrade Rock&Off za životno djelu Zdenku Franjiću i njegovoj famoznoj etiketi ”Slušaj naglkasnije” – prvi muzički sastav koji je dobio isto veliko priznanje hrvatskih muzičkih novinara.

Rock&Off Nagrada za životno djelo KUD Idijotima zapravo je zahvala domaće rock i punk scene, bendova poput Hladnog piva, TBF-a ili Mašinka na koje su Idijoti utjecali svojom glazbom i stavom. Za slobodu i mir borili su se humorom, strašću i gitarama”, objavljeno je iz direkcije nezavisne nagrade Rock&Off.

Nedavno objavljeno Dancing Bearovo reizdanje koncertnog albuma KUD Idijoti “Gratis Hits Live!” na CD-u i dvostrukom LP-u, koji je rasprodan u rekordnom roku, potom sjajan dokumentarni film “Tusta” autora Andreja Korovljeva te knjiga Nenada Marjanovića dr. Frica “Život s Idi(j)otima”, potvrde su da ova nagrada ide u ruke sastavu koji je svojim djelovanjem prerastao pojam benda i postao simbol generacije.

Nagrada KUD Idijotima će biti uručena 30. 1. 2002. u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Naslovna fotografija: KUD Idijoti (autor Goran Šebelić)