Film festival

Daj ime festivalu i osvoji ekstra zanimljivu nagradu !!

Film & Foto & TV Show Time

British Council pokreće prvi regionalni filmski festival i od vas traži da mu smislite ime, a autor odabranog prijedloga će uživati u nagradi kakvu niko u svijetu do sada nije ponudio.

Još uvijek, dakle, neimenovani festival britanskog filma će biti održan istovremeno u šest gradova Zapadnog Balkana, od 16. do 19. februara 2017. godine. Format festivala je jedinstven – publika u Beogradu, Podgorici, Prizrenu, Sarajevu, Skoplju i Tirani će tokom četiri dana festivala imati priliku da po prvi pogleda deset ostvarenja koja će u svim gradovima biti prikazana istovremeno.

Ovo će biti prvi put da filmski festival, poštujući razlike, posmatra Zapadni Balkan kao prostor sa jedinstvenom kulturom. Festival će okupiti publiku oko jedne od stvari koja im je svima zajednička – ljubav prema savremenom britanskom filmu.

Prijedlozi za ime festivala se mogu davati do nedjelje, 8. januara 2017., popunjavanjem kratkog obrazca na stranici: http://www.britishcouncil.ba/film-festival uz napomenu da ime mora biti na engleskom jeziku, kako bi se moglo koristiti širom regiona, te da je lako pamtljivo i da se povezuje sa Velikom Britanijom i filmovima iz Velike Britanije.

Autor pobjedničkog imena festivala će osvojiti zaista jedinstvenu nagradu, kakvu do sada niko u svijetu još nije ponudio: tokom festivala moći će uživati u potpuno privatnoj projekciji na jednoj od predviđenih šest lokacija koju sam odabere, a publiku će činiti i njegovi prijatelji koje on odabere.