Pula_Film_Festival_2018

Tri Zlatne arene na Pula Film Festivalu 2018. za bh film ‘Žaba’

Film & Foto & TV Show Time

Velika Zlatna Arena za najbolji film na ovogodišnjem 65. Pulskom filmskom festivalu dodijeljena je filmu “Mali” redatelja Antonija Nuića, nagradu publike Zlatna vrata Pule osvojio film “Comic Sans” redatelja Nevija Marasovića, a najbolji film u manjinskoj konkurenciji je ”Žaba” Elmira Jukića.

Najviše Zlatnih Arena, po pet, na ovogodišnjem festivalu osvojili su film “Osmi povjerenik” redatelja Ivana Salaja i film “Comic sans” redatelja Nevija Marasović.

Zlatne Arene filmu “Comic Sans” pripale su Neviju Marasoviću za režiju, Nataši Janjić za najbolju sporednu žensku ulogu, Janku Popoviću Volariću za najbolju glavnu mušku ulogu, Tomislavu Pavlicu za montažu te Juliju Zorniku za oblikovanje zvuka.

Zlatne Arene filmu “Osmi povjerenik” pripale su Borku Periću za najbolju sporednu mušku ulogu, Alenu i Nenadu Sinkauzu za glazbu, Ivani Škrabalo za scenografiju, Morani Starčević za kostimografiju te Tomislavu Vujnoviću, Antoniju Patljaku, Siniši Mataiću i Sandrinu Požežancu za vizualne efekte.

Pula 2018

Film “Lada Kamenski“, u režiji Sare Hribar i Marka Šantića, osvojio je dvije Zlatne Arene i to Sara Hribar za scenarij i Doris Šarić-Kukuljica za najbolju glavnu žensku ulogu dok su po jednu Zlatnu Arenu dobili film “Duboku rezovi” redatelja Dubravke Turić, Filipa Mojzeša i Filipa Peruzovića i to Radislav Jovanov Gonz, Luka Matić i Dubravka Kurobasa za kameru, Saša Budimir za specijalne efekte u filmu “Mali” redatelja Antonija Nuića te Sanja Rivić za masku u filmu “Egzorcizam” redatelja Dalibora Matanića.

Nagrada “Breza” za najboljeg debitanta dodijeljena je Sari Hribar za film “Lada Kamenski”

Film Elmira Jukića ”Žaba” je osvojio tri nagrade: Zlatnu arenu za najbolji film u manjinskoj konkurenciji hrvatskog programa, Zlatnu arenu za režiju u manjinskoj konkurenciji hrvatskog programa i nagradu međunarodnog žirija za najbolji film.

Film u kojem glavne uloge igraju Emir Hadžihafizbegović, Mirsad Tuka, Aleksandar Seksan i Moamer Kasumović, bavi se post-traumatskim sindromom, muškošću i socijalnim problemima s kojima se bosanskohercegovačko društvo suočava danas i scenarij za ovu priču potpisuju Pjer Žalica i Elmir Jukić, a produkciju Refresh Production na čelu sa Ademirom Kenovićem.

Film je premijerno prikazan na prošlogodišnjem 23. Sarajevo Film Festivalu, gdje je osvojio nagradu publike.

Film Žaba