XI Demofest - Tyger Lamb

U drugoj večeri Demofesta 2018 izabrano još 6 finalista

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Novih trinaest demo bendova zasvirali su u petak, 20. 7., u nadmetanju za finale Demofesta i šest među njima su dobili povjerenje žirija.

Noć je otvorio zadarski funk sastav Belleti, a potom je nastupila zagrebačka grupa Šavovina, prvi već nagrađeni demo bend, koji je dobio priznanje za najoriginalniji tekst, trofej koji se ove godine prvi put dodjeljuje pod nazivom ”Đakac”.

Među najzapaženijima, i sa muzičkim kreacijama i sa maštovitim scenskim nastupom, bili su Aleja velikana, beogradski funk, psyhodelic, progressive rock sastav, čiji članovi su u zatvorskim odijelima okončali svoj nastup ‘umiranjem na pozornici’, zatim Mostarka Anja Rikalo sa bendom, beogradski alter electro-pop Sergio Lounge i banjalučka pop-rock grupa Lady D, a sve njih žiri je odabrao za finale.

U završnicu Demofesta plasirali su se još akustični trio iz Kikinde DrvoTruo, te  ‘grupa građana’ iz Zaječara okupljenih pod nazivom G.M.O.

Netom nakon proglašenja finalista, na bini se pojavila zagrebačka četvorka Tyger Lamb (naslovna fotografija), prošlogodišnji drugoplasirani bend Demofesta, koji je publici predstavio svoj sjajni album prvijenac ”Born Into This”, a ostatak revijalnog programa činili su koncerti Marka Louisa i u finišu zvijezde večeri, Darko Rundek & Ekipa.

Pobjednik XI Demofesta će biti poznat večeras, u finalu sa ukupno 13 kandidata, poslije čega će slijediti nastupi grupe Slonz, prošlogodišnjih pobjednika festivala, zatim Dr Neleta Karajlića te šabačkih Goblina.

XI Demofest - Darko Rundek