Punkt uzivo 2013

Palac gore za sarajevsku grupu Punkt – duhoviti ‘word restart’

Muzika BiH Show Time

Ti si tako bezvezna, ti si tako debela, i da nemam potrebu, ne bi mi ni trebala… prije 20 godina pjevala je pop grupa Punkt i poslije toliko godina, zreliji i pametniji resetirali su tekst i snimili pjesmu ”Debela, oprosti”.

Punkt je na prijelazu stoljeća bio najpopularnija nova pop grupa u Sarajevu, Osnovani su 1995. u postavi Nurudin Vatrenjak (gitara, glas), Amar Češljar (bubnjevi), Zlatan Burzić (bas) i Adnan Busuladžić (saxofon), izdali su tri studijska albuma, “Debela” (1997.), “Vrlo bezobrazno” (2000.) i “Mjesto za nas” (2002.), u vrijeme trećeg albuma pjevač im je bio Davor Ebner, imali su niz hitova, među kojima je ”Ejna”, nagrađena trofejom ”Davorin” 2003. kao pop hit godine, a onda se raspali.

Kasnije su prošli kroz nekoliko reinkarnacija, no bez novih materijala.

I, konačno, poslije duže pauze Punkt objavljuje singl “Debela, oprosti“, kojim najavljuje ozbiljan povratak na scenu.

Na tek malo prearanžiranu i puno više moderniziranu originalnu melodiju, autor Nurudin Dino Vatrenjak sada pjeva “Oprosti mi debela, sad su dani sretniji, ti si sada mršava, a ja sam pametniji“.

Iako reciklaže starih pjesama uglavnom baš i ne uspijevaju, nakon što smo nedavno dobili novu moćnu verziju ”Soundtracka za život” Hladnog piva uz pomoć Josipe Lisac, i Punkt je s novom verzijom ”Debele” učinio čudo. Duhovito, pametno, dovoljno slično originalu za podsjetnik i dovoljno prilagođeno za ovo vrijeme, Punkt s povratničkom pjesmom zaslužuje palac gore.

A mi zaslužujemo opet veseli, opušteni Punkt, u ova tegobna vremena – baš zbog toga.

Naslovna fotografija: Punkt na jednom od koncerata 2013.