Jon James, instagram

Bizarna smrt kanadskog repera na snimanju spota

Muzika - svijet Show Time

Jon James, 34-godišnji kanadski reper, inače poznat kao ljubitelj ekstremnih sportova, poginuo je 20. 10. na snimanju spota za svoju pjesmu “The Man”.

Muzičar koji se ranije bavio profesionalnim skijanjem, od kojeg je odustao poslije niza ozbiljnih povreda, scenu u spotu je zamislio kao iznimno opasan kaskaderski izazov – repanje na krilu letećeg aviona.

Za snimanje se mjesecima pripremao i petnaestak dana prije kobnog dana na svom You Tube kanalu o tome je objavio video.

Kako pišu svjetski mediji, reperovo približavanje rubu avionskog krila rezultiralo je ulaskom male Cessne u spiralu te je pilot izgubio kontrolu. Jon se neko vrijeme držao za krilo aviona i kad ga je konačno pustio, nije imao dovoljno vremena kako bi otvorio padobran te je ubrzo udario u tlo i preminuo na mjestu.

Jon James je često izvodio lude akrobacije i bilježio ih na svom video kanalu, a sklonost prema muzici otkrio je svirajući u rock bendu, da bi se kasnije prebacio u hip-hop.

Audio verziju pjesme ”The Man” objavio je 8. 10. i planirani spot sa ekstremno opasnim kadrovima trebao je skrenuti veću pažnju na njegov rad. Nažalost, na naslovnice medija dospio je zbog tragičnog kraja.