Ohrabrujuća storija – kako je Rod Stewart dvaput pobijedio opaku bolest

Celebrity Show Time Zdravlje

Supruga Roda Stewarta, Penny Lancaster, jučer je (17. 9.) na Instagramu progovorila o ”nevjerovatnoj noći”, objavljujući prvi puta javno da je slavni rock pjevač pobijedio rak prostate koji mu je dijagnosticiran prije dvije godine.

Nevjerovatna noć je bila, zapravo, dobrotvorna akcija prikupljanja novca i namijenjena podizanju svijesti o raku prostate, a Penny Lancaster (48), poznata u Britaniji kao jedna od zvijezda talk showa ”Loose Woman”, tim je povodom na društvenim mrežama objavila nekoliko fotografija svog supruga Roda Stewarta (74) iz raznih razdoblja njegove karijere i napisala: ”Nevjerovatna noć sa Facesima i prijateljima koji prikupljaju važna sredstva i šire svijest o raku prostate koji će biti dijagnosticiran jednom od osam muškaraca“.

Na jednoj crno-bijeloj slici koju je Penny objavila na mreži, Rod je ponovno u društvu sa svojim kolegama iz nekadašnjeg benda Faces, Ronniejem Woodom (72) i Kenneyjem Jonesom (71).

Rod Stewart, Ronnie Wood, Kenney Jones

Na subotnjem dobrotvornom događaju Rod je rekao: “Prije dve godine dijagnosticiran mi je rak prostate. To niko ne zna, ali mislim da je došlo vrijeme da svima ispričam”.

Kako je otkrio, bolest mu je otkrivena u ranoj fazi, 2017. godine, samo zbog toga što je redovno odlazio na testiranje i to je pomoglo ranom otkrivanju i efikasnom tretmanu, pa je ovog ljeta kontrolnim pregledom utvrđeno kako je bolest pobijeđena.

Britanski mediji podsjećaju da se Rod Stewart prije dvadesetak godina borio i sa tumorom štitne žlijezde, koju je također dobio, pa njegove današnje riječi ‘ljudi, morate se zaista redovno kontrolirati’ itekako imaju smisla.