Fenomen Rockmarkove ‘Akustike’ – otvaranje nove sezone uz Kawasaki 3P

Muzika - regija Show Time

Zagrebački Rockmark znamenit je kao prva specijalizirana muzička knjižara na Balkanu, no u zadnjih desetak godina, zahvaljujući ”sluhu” mnogih muzičara, postao je i najmanji ekskluzivni koncertni prostor na Balkanu, možda i puno šire.

Program ”Akustika” u Rockmarku kreiran je spontano, iz želje da se u akustičnoj formi i spontanim nastupima predstave neka interesantna muzička imena u potpuno intimnom prostoru za malu publiku od tridesetak osoba. I tako je od 2010. godine, utorkom, u više od 200 izdanja, Akustika ugostila više od 150 glazbenih imena. Za neka je većina upravo tada čula prvi puta, drugi su već značajni izvođači i autori nove rock generacije, kao Punčke, Irena Žilić, Ogenj, Ischariotzcky, Sara Renar, Mnogi Drugi ili M.O.R.T., ali ideju su prihvatili i prvoligaši poput Vatre, Elementala, Hladnog piva i Gustafa.

U utorak, 17. 9., Kawasaki 3P je u Rockmarku otvorio jubilarnu desetu sezonu i odsvirao akustičnu najavu svojeg koncerta u Tvornici kulture najavljenog za 28. 9. 2019.

Zagrebački punk-ska-rock bend postoji već 25 godina i smatraju ga jednim od najboljih live doživljaja u regionu, čiji se koncerti uvijek rasprodaju i publika željno iščekuje nove.

Nasuprot zavodljivoj silini njihovih nastupa na velikim pozornicama, ovdje, u intimnom i skučenom prostoru Rockmarakove knjižare, prikovani za stolice u 40 minutnom nastupu, opet su doveli atmosferu do usijanja. I tako na najbolji način najavili svoje skorašnje pojavljivanje na Tvorničkoj pozornici gdje će imati prostora silovitu energiju svog koncernog izraza pustiti iz boce.

Foto: Darko Marić/zoomiraj.com