Poziv regionalnim kantautoricama – prijavite pjesme za kompilaciju

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Prva kompilacija Femme nouvelle, kao jedinstven domaći diskografski projekt, prošle godine je okupila 11 kantautorica iz Hrvatske i na krilima odličnih reakcija, otvoren je novi poziv koji vrijedi za kantautorice iz cijelog regiona.

Izdavačka kuća Aquarius Records je na premijernoj ”Femme nouvell” kompilaciji okupila vrsne kantautorice iz Hrvatske i s ekskluzivnim pjesmama su se predstavile Ana Opalić, Aklea Neon, Maja Posavec, Mary May, Nina Romić, Natali Dizdar, Remi, SUN U, Sara Renar, Insolate i Željka Veverec.

Prva kompilacija nije samo puki pregled, već jedan od vrijednih pečata kojim je ovjerena sve veća uloga ženske kantautorske scene što u zadnjih nekoliko godina buja u Hrvatskoj, Srbiji, a počinje se nametati  i u Bosni i Hercegovini (Vanja Mišić, Jelena Milušić, Maya Sar, Daniela Škegro, Lejla Ćatović, Anita Šunjić, Lakiko).

Bez obzira na sjajne domete, ženska kantautorska scena još treba svaku moguću platformu da se kreativno predstavi široj publici.

Jedna od njih je svakako kompilacija ”Femme nouvell” i Aquarius Records novi poziv kantautoricama da pošalju svoje demo snimke. Uvijet za sudjelovanje je da je pjesma ili sasvim nova ili s nadavno objavljenog albuma, ali nije bila singl te da je većinski napisana od strane izvođačice.

Poziv vrijedi za autorice iz cijelog našeg regiona i otvoren je do 15. 2. 2020. godine, a prijave se šalju na lana@aquarec.hr.

Naslovna fotografija: Sara Renar, Željka Veverec, Maja Posavec, Ana Opalić (foto by Vladimira Spindler)