Ischariotzcky

Ischariotzcky kroz ‘Breakthrough’ izborio nastup na IN Musicu

Muzika - regija Show Time

Veliki su dobili pozivnice, a mali, koji još traže svoje mjesto pod suncem, moraju se nadmetati za priliku da zasviraju na In Musicu. Kad uspiju, to im je ozbiljna potvrda da će i oni jednom dobijati pozivnice.

Ischariotzcky je indie pop bend iz Brela okupljen oko pjevača Joška Klarića. Koncertnu premijeru imali su na ljeto prošle godine, zapažen nastup bio im je na banjalučkom Demofestu, a na jesen su objavili i prvi singl “Perfect sky”.

Još to nije dovoljno da ih široka publika počne pamtiti, ali uspjeh na INmusic breakthrough nadmetanju novih bendova nova je značajna stepenica za njih. Pogotovo jer pobjeda u konkurenciji sastava iz Hrvatske nimalo jednostavno nije ostvarena.

Najprije je INmusic bendove koji su zadovoljili kriterije na daljnji odabir proslijedio muzičkim portalima, a svaki od njih je odabrao top 5 finalista, a onda se u glasanje uključila publika. I tako je Ischariotzcky dobio najviše glasova iz Hrvatske, dok je Futurski slovenski bend s najvećim brojem glasova i ova dva benda će nastupati na ovogodišnjem INmusic festivalu!

Ischariotzcky i Futurski prudružuju se sjajnom line-upu INmusic festivala #13 (25. do 27. 6.) kojeg čine Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Interpol, Alice in Chains, David Byrne, St. Vincent, Portugal. The Man, The Kills, Bombino, Frank Carter & The Rattlesnakes, Šumski, Reykjavíkurdætur, Super Besse, Tshegue, Témé Tan, Superorganism i mnogi drugi.